Melyik a projekt legkellemetlenebb része?

A tervezés? Az elfogadtatás? Az implementáció elkezdése?
A francokat.

A projekt befejezése. Amikor megcsináltad. Amikor már többször is legyőzted a lehetetlent, többször is improvizáltál valami bravúrosat, mert ugye a leggondosabb terv sem gondolhat mindenre. De elkészült, működik az új rendszer.

Na, ehhez kell aztán a lelkierő. Ugyanis az ember ilyenkor azt várja, hogy szólnak hozzá egy jó szót. Megköszönik.
Természetesen erről szó sincs. Sőt. Az emberek ilyenkor zúdítják rád az ún. apró problémákat. Mármint ezek számodra aprók, legalábbis az eddig megoldott problémákhoz képest. Számukra viszont kényelmetlenek, bosszantóak ezek a problémák – és elvárják, hogy azonnal oldd meg. Mindet. Persze ezek a problémák egytől egyik rejtélyesek, nehezen kinyomozhatók, nem ritkán a rendszerben ezer éve megbúvó régi problémák reinkarnációi az új felállásban. Természetesen te sem ismered annyira mélyen még az új terméket, ráadásul fáradt is vagy – égig érő túlórahegyek meredeznek mögötted. Viszont az emberek türelmetlenek. Nem elég, hogy voltak kellemetlenségek az átállás során, de most meg nem is jó az új termék. A régi bezzeg nem csinált ilyen hülyeségeket.

Ekkor kell maximálisan leszedálni magad és fapofával fogadni a reklamációkat. Az emberi természet _ilyen_, ez ellen nem lehet tenni. Elmúlik, megszokják… aztán jön a következő projekt.

3 Comments

  1. Hello

    Ha keszre jelentesz egy change-et akkor azert szoktak legalabb egy koszonomot mondani. legalabb is nalunk. :)

  2. Hát nálunk nem. Ami pedig a legszebb: még be sem fejezted az egyik, erdetetileg megoldhatatlannak tűnő, gigaprodzsektet, már benne is vagy a következőben, ami még az előzőnél és megoldhatatlanabban tűnik ha az egyáltalán lehetséges.

    Egyik mottónk Airlac kolléga jóvoltából: a lehetetlent azonnal megoldjuk, a csodára kicsit várni kell.

  3. Szoktam ilyen mondani? :P Na jó szoktam, meg ezeket is:

    “Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg megértettük, hogy az a mai feladat.”

    “Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading