Nehezen érthető világban élünk. Idióta szpemmerék mostanában arra álltak rá, hogy blogok komment területeit tömik tele a mindenféle faszkalap hirdetéseikkel. De nem azért, mert hátha így elolvassa őket valaki… nem, egyszerűen csak azért, mert minél nagyobb mennyiségben szerepel a hirdetésük az interneten, annál nagyobb lesz a Google indexük, azaz annál előrébb kerülnek a keresési listákon.
És miközben a világ egyik felén ilyen háborúk folynak, a világ másik felén az előbbi bekezdésből talán ha a kötőszavakat értenék csak meg. És ez ugyanaz a világ.
És nem mellékesen ugyanaz a világ, amelyben 20 évesen még megdöbbentem, amikor az egri bazilika előtti parkban a “III Richard”-ot olvasva hasbaakasztott ez a beszólás: “úgy döntöttem, hogy gazember leszek”.
Napjainkban ezen nem akad fel senki. A szpemmerek ugyanolyan szorgosan végzik munkájukat, mint én, amikor reggel bemegyek a munkahelyemre.

ps: Jut eszembe. Hetek óta ezen vigyorog a család: lecseréltem a levél érkezését jelző hangot erre. Csak tiszta forrásból…