A tél arról szól, hogy felkészüljünk az év többi részében elkövetett túrákra. Nem állok rosszul. A túragps-be teljesen belezúgtam, digitális térképet és tervezőszoftvert váltottam, végül annyira bejöttek az újdonságok, hogy lazán teleterveztem az egész jövő évet. Csak legyen időm, meg kedvem mindet végigtolni. A felszereléssel is jól állok, jelenleg éppen a gravel bringa kapacitását növelgetem, hogy meglegyen a teljes szabadságom. A múltkor ki is részleteztem, hogy mi mindent pakoltam a villatáskákba és milyen jó lesz.
Nos, nem.
Ha figyelmesen átfutod, akkor láthatod, hogy hálózsákként csak valami vacak szerepel. Az írásban még finomkodtam is, egy új zsákot belinkelve. Valójában egy 7 éves nyúzott hálózsákról van szó: szintetikus, az idők során megtöppedt, már eredetileg is csak 20 fokos komfortzónával rendelkező pokrócpótlék. Ez maximum nyárra lesz jó, én meg mennék máskor is. Van ugyan egy négy évszakos hálózsákom is, de az meg viszonylag nagy, ráadásul már 13 éves, elég rendesen megkopott a szigetelőképessége. Mi legyen? Toll/pehely zsák, jól szigeteljen, de extrém kicsi is legyen… ilyen nincs.
De van. Ez a quilt. Csupa szívemnek kedves hívószó: -5 fok komfort, vízlepergető, forgolódásbiztos, nincs csuklya, nincs alsó rész, azaz kicsi, könnyű: 39x16x16 cm méretek és 750 gramm súly.

Akit részletesebben is érdekel, itt van egy rövid bemutató.

Pár órán keresztül még olvasgattam erről a vonulatról, de egyre inkább úgy éreztem, hogy nekem pont ez kell, ha teljesen el akarom érni az időjárásfüggetlenséget, és ragaszkodok a kicsi térfogathoz, könnyű súlyhoz.
Szóval megrendeltem.
Megérkezett. Ekkora szép nagy buci jött a csomagban. Hogyan fogom én ezt belerakni a mellette lévő villatáskába?

Aztán amikor átcsomagoltam a nagy zsákból a kicsibe, már sokkal biztatóbb volt a kép.

Ez pedig a vége. Nemhogy belefért a villatáskába, de még a peremét is rá tudtam hajtogatni háromszor, ami a vízállósághoz kell.

Még le kellene tesztelnem valahol ezt az extrém könnyű felszerelést, az idő pont jó is hozzá, csak én nem vagyok az: ez a nyomorult szeptemberi kórság még mindig tart, jelenleg ágyban is alig tudok aludni.