KATA

Előljáróban, mondhatni a hozzáállásom tisztázásaképpen, csak annyit írnék, hogy rohadjon meg élve az összes gerinctelen féreg, akinek valamilyen köze volt ehhez az aljas disznósághoz.

Túl részletesen nem akarok foglalkozni vele, megtették már mások.

Na jó, pár mondat azért kikivánkozik. Akinek van még saját agya és nem fél használni, az láthatja, hogy – a szokásos módon – gyakorlatilag semmi nem igaz abból, amit a kormány kommunikál. Nem amiatt törlik el az adózási formát, mert sokan(?) visszaéltek vele, nem azokért aggódnak, akiket a munkáltatójuk kényszerített bele. Jelenleg az összes pénztárgép, az összes számlázóprogram be van kötve az adóhivatalhoz, egyszerűen csak rá kellene futtatni néhány keresést az adatbázisra és a fenti visszaéléseket ki lehetett volna szűrni. Tudtommal pont ez az egyik dolga az adóhivatalnak. Az is szemforgató hazugság, hogy a katások nyugdíjas éveiért aggódnak. (Ugyanazok, akik kiloptak a zsebünkből 3000 milliárdnyi nyugdíjmegtakarítást. Rohadtul hiteles.) Ha tényleg ez lenne a bajuk, akkor elég lett volna ebbe az irányba módosítani a rendszert. Ehelyett kinyírták. (Látszólag csak módosították, de ahogy Rejtő Jenő is írta, a sivatagban nem kell megölnöd senkit, elég, ha elveszed a vizét. Na, ezek elvették. Gyorsított eljárással. Nehogy valami látványos tiltakozás legyen.)
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a kormánynak egyáltalán nem gazdasági problémái voltak a katával. Egyszerűen zavarta őket, hogy vannak, akik képesek önellátni magukat, képesek önálló gondolkodásra, képesek külföldi cégeknek is bedolgozni és úgy egyáltalán, meg tudnak élni a maguk erejéből is. Nekik kiszolgáltatott, könnyen átmosható agyú, megfélemlített emberek kellenek. Minden más csoport kiindulási pontja lehet az ellenállásnak.
A sajátjaiknak persze beadták, hogy ezek a nép ellenségei, ezek fosztanak ki titeket, nosza túrjál bele a zsebébe, látod ugye, hogy több van benne, mint a tiédben, na azt tőled lopta el. De mi jók vagyunk, nem nyírjuk ki őket, csak egy icipicit változtatjuk meg a szabályokat.

Akárhogy is nézem, nekem az jött le, hogy – az ötvenes évekhez hasonlóan – épül a bolsevizmus és a katás lett az új kulák.

15 Comments

  1. Negy alvalllkozoi szerzodest buktam be. Tenyleg rohadjanak meg.

  2. Nem a kormány védelmében, de nekem is vannak ismerőseim, akiket a cégek kényszerítettek katázásra, és ezek a cégek inkább fenntartanak 3 számlázási helyet, csak ne kelljen felvenni senkit alkalmazottnak.

    De nem ez lenne a megoldás.

    • Nem azt mondtam, hogy senki nem csalt. Csak azt, hogy a – saccra – 10-15% csaló miatt kifejezetten aljas dolog volt az egész rendszert beszántani, többszázezer embert bizonytalanságba taszítani. . Mindezt úgy, hogy minden eszközük megvoit arra, hogy kiszűrjék a csalókat.

  3. Brekeg a béka, de nem ugrik ki a lassan fövő vízből…

    Slightly related: https://neal.fun/absurd-trolley-problems/

  4. kb. 2012 óta tudjuk, hogy putyin helytartója mit épít itt.
    Csak IQ kérdése, hogy másnak ez eltart 1-100 évig felismerni

  5. Én csak az ellen tiltakoznék szerényen, hogy mi, fidesz szavazók ezt megértően elfogadjuk, mert kimosták az agyunk.
    Ez nem igaz. Tegnap több fideszes ismerősöm kint volt tüntetni, míg az ellenzéki politikusok be nem kapcsolódtak. Páran még utána is maradtak..
    Én minden fronton kifejeztem nemtetszésem.
    Ezt a módosítást így, hülyeségnek tartom. És nagyon bízom benne, hogy elhalasztják januárig, és addig finomítanak rajta. Mert ez így szar.

    • Fura időket élünk. A rezsicsökkenés kinyírását illetően meg egyetértek a kormánnyal. Eltekintve attól, hogy kapkodnak, embertelenek és hazudnak.

    • A fideszesek (meg a többiek jelentős része) még mindig nem látják, hogy ez az áru egy csomagban jön. Nincs olyan, hogy ez vagy az nem tetszik.
      Mindent ugyanúgy csinálnak és mindent pontosan ugyanazért csinálnak.
      Nem lehet mazsolázni, ha nem tetszik a szaros palacsinta egy része. Az egész egyben fogyasztandó.
      Hosszú távon szép lassan kiderül, hogy kb. minden hazugság volt. EU pénz nélkül már nincs elbábozott “növekedés”, a világpiaci energiaár nem áll meg a határon (bár igyekeznek a háborúra kenni, de már tavaly halott volt a rezsicsökkentés, csak beáldoztak párszázmilliárdot a választásig fenntartani a kamut, stb.
      Erre szavaztatok, fogyasszátok egészséggel!
      Nevezheted magad ahogy akarod, agymosott vagy sem, a lényegen nem változtat.
      Nem kicsit, nagyon.

      • Én örülök neki, hogy eddig nem kellett a világpiaci árat fizetni. Ezzel sok milliót spóroltam meg eddig. És az, hogy most világpiaci lesz az ár, az ellenzéknek is a programjában volt, így ebben a kérdésben az lett most, ami már a választások másnapján lett volna, ha az MZP vezette koalíció győzött volna. Én nem így vezettem volna ki, hanem sávosan, de hatalompolitikailag ez lehet jobb, mert így egyszer kidühöngi magát minden fideszes, egyszer örül a drága villanynak és a gáznak minden ellenzéki szavazó, nem pedig hónapokon át drágul folyamatosan.

        • Hát, milyen jó is, hogy sok millió magyar fűtéskorszerűsítés, házszigetelés helyett pl. stadionra költötte a sok-sok EU-s és magyar forrást és rendes becsületes tücsökként 7-8 év vidám mulatozás után nyitott szájjal szalad bele a faszerdőbe…
          Mert mi sem volt fontosabb, mint azt hazudni éveken át hogy a hatósági áras kádárizmus (aka rezsicsökkentés) megvédi őket a valóságtól.
          Most meg sír a szájuk, hogy havi 2-300 euró sok lesz energiára. Hát pedig ennyibe kerül baszki.
          2021-ben a 15 éves “fix áras” Gazprom szerződés aláírásakor még ezt igérte a kakadu:
          https://kormany.hu/hirek/szijjarto-peter-alairasra-kerult-az-ujabb-hosszu-tavu-gazvasarlasi-szerzodes-a-gazprommal
          Nem, nem vagytok agymosottak, kicsit sem.

          • Nem tudom, hogy érdemes-e ilyen szintű demagógiára érdemben válaszolni, vagy sem..
            De stadionokra sportfejlesztésre költhető pénzek mentek, 12 év alatt az egy évnyi GDP 0.2%-a. És ennek a fele a Puskás Aréna.
            De mindegy. Így lesz úkabb kétharmad négy év múlva, ha az ellenzéki oldalon nem marad más, mint a demagógia.

          • @Meister: igazad van, sok iskolában alig vannak sportszerek, azok is öregednek, az öltözők romokban, de a stadionok nyilvánvalóan fontosabbak, mint az iskolai testnevelés. Segítek: a sportfejlesztésre költhető pénzeket inkább erre kaptuk, nem stadionokra.

  6. ha valaki nem értené, hogy miért tartunk itt, elegendő elolvasni a fenti kommenteket, nem is kell belekeverni a politikát… na ez a baj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *