Egy meglepő véleménycikk az egyébként határozottan ellenzéki HVG-ben. Esküszöm, semmi közünk sincs hozzá, sem útburkolásról nincs benne szó, sem az utcánkról. Az újságírónak egyszerűen tele lett a hócipője a XVIII. kerületi önkormányzattal, azon belül is különösen Szaniszlóval. Az írást közvetlenül a helyi kerületi lap, a Városkép magazin ihlette. Mely újság gyakorlatilag semmi mást nem csinál, csak az önkormányzat seggét nyalja. Kritikus hang, az nincs. Önajnározás… ezerrel.

“Onnan fogjuk észrevenni, hogy az ellenzéki pártok komolyan gondolják a polgári demokráciákban normálisnak tekinthető viszonyok helyreállítását a médiában, hogy ennek mikéntjéről komolyan elgondolkodnak, vitairatokat készítenek és készíttetnek, különös tekintettel a régóta demoralizált helyi sajtóra, amelyben ilyen normális viszonyok nem is uralkodtak soha. Továbbá szigorúan megrendszabályozzák azokat az önkormányzati vezetőiket, akik fideszes elődeik útján haladnak tovább rendületlenül.
Kezdhetik az én szavazatommal visszaélő Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármesterrel.”
Révész Sándor: Ilyen az, amikor az ellenzék lemegy Orbánba

Ez azért elég kemény lezárás. Magunk között szólva, nem is értem. Amióta az eszemet tudom, a Városkép újság mindig is az aktuális önkormányzat pincsikutyája volt. Ez volt az MSZP-s önkormányzatnál, ez volt a Fideszesnél és ez van most. Ezt mindenki tudja, szvsz nem is olvassa senki a lapot. Én például kapásból dobom a kukába. Az újság önajnározása régi, közismert tény, egyszerűen ez nem indokolja, hogy a baráti sajtóban ilyen hevesen rohanjon ki valaki az önkormányzat ellen.
Van ellenben más. Csak éppen arról egy szó sem esik az írásban. Pedig az bőven indokolja mind a cikk végkövetkeztetését, mind a hevességét. A jelenlegi önkormányzat ugyanis diktatórikusan, erőből operál, egyáltalán nem érdekli az itt élők véleménye, folyamatosan tolja a hazug propagandát és elhallgattatja az ellenvéleményt. Abszolút úgy működik, ahogy Orbán és a Fidesz. Abszolút ugyanaz a tempó, amellyel az éppen aktuális csinovnyik, ez a Vidnyánszky nevű bedarálja az SzFE-t.
Volt itt például egy botrányos óvodaösszevonás. 800 szülő tiltakozott ellene írásban. Megcsinálták. Itt van a Flór Ferenc utca leburkolása. Semmi sem indokolja, durván látszik, hogy csak közpénzlenyúlás van mögötte, kifejezetten káros és környezetromboló, van kábé 500 tiltakozó aláírás… ezt mind lesöprik az asztalról és csinálják. Írtam már itt a blogon többször is, a 18. kerület legnagyobb Facebook lakossági csoportját az önkormányzat adminkodja. Elméletileg van kiírva moderálási szabályzat, a gyakorlatban nem tartják be. Mindent törölnek, ami rossz fényt vethet rájuk. Mindenféle vita, ellenvélemény kizárva. A ‘Flór’ név például egyike a legsúlyosabban tiltott kifejezéseknek.

“Petrovai László, a beruházásért felelős alpolgármester hosszú hozzászólásával indult a vita, melyben az önkormányzat kompromisszumkészségét fejtegette, és hogy a lakók érdekében járnak el.
Előadásában – mint az ügyben korábban máskor sem – nem zavartatta magát a tényektől, hosszasan ecsetelte, hogy a lakókkal nem lehetett megegyezni. Nehéz is lett volna, hiszen soha egyetlen alkalommal sem kereste az ott élőket azért, hogy tárgyaljanak a beruházásról, sőt, több alkalommal is úgy nyilatkozott, hogy senkivel sem kell tárgyalniuk, azt csinálnak az utcával, amit akarnak.
Nem csak egyeztetés nem volt, de tájékoztatás sem. A Párbeszéd Magyarországért helyi elnökeként és alpolgármesterként sem mutatott hajlandóságot párbeszédre. A beruházás kapcsán sem hivatalos lakossági fórum, sem közmeghallgatás, sem pedig egyeztetés nem volt, melynek során az érintettek kifejthették volna a véleményüket.”
A beruházási alapokmány elfogadása, Flór Ferenc utca weblapja

Ha az újságíró ezekkel indokolta volna a kirohanását, akkor teljesen rendben lett volna az írás. Hiszen a végkövetkeztetésben igaza van és jó lenne, ha az érintett ellenzéki pártok is észrevennék már, hogy ebben a kerületben mekkora pusztítás folyik a nevükben. Mennyi választót vadítanak el maguktól.

Akkor most tippeld meg, mi lett a történet vége?
Valaki megosztotta a 18. kerület Facebook csoportban a cikk linkjét. Mely cikk ugye arról szól, hogy a helyi önkormányzat elnyomja a kritkát, elnyomja a polgárok véleményét. Mit lépett az önkormányzat? Törölte a megosztást.
Q.E.D.. Bebizonyították, hogy a cikk állítása igaz.
Ezek tényleg a velejükig romlottak.