Nyilván az önkormányzat reagált valahogy a médiában megjelent írásokra. A Facebook oldalukra kitettek egy részletes, pontokba rendezett írást. Hogy mi mindenben hazudnak ezek a cikkek. Erre reagált egy ittlakó, beküldött egy részletes választ. Micsoda véletlen, az admin nem rakta ki. Ja, az admint úgy hívják, hogy Petrovai László és úgy egyébként ő a projektért felelős alpolgármester.

Ezen a blogon a KKK kategória alá gyújtöm az összes disznóságot, melyeket az eddigi önkormányzatok próbáltak ellenünk elkövetni. Szép, vaskos anyag lett mostanra. Ebbe a dossziéba rakom bele a mostani csörtét is.

~oOo~

Önkormányzat:

Flór Ferenc utca – íme az igazság:
link

Az interneten és egyes sajtótermékekben terjedő álhírekkel ellentétben sem aszfaltburkolatú úttest, sem átmenő gépkocsiforgalom nem lesz a Flór Ferenc utcában.

Hazugságok és tények az ügyben:

Aszfaltburkolatú utat tervez az önkormányzat.
A Flór Ferenc utca teljes földutas szakasza díszburkolatot kap. Aszfalt a 2015-ös tervekben szerepelt, amelyet a jelenlegi városvezetés azonnal elvetett.

Az új út alkalmas lesz átmenő forgalomra.
4 épített, NEM ELMOZDÍTHATÓ lezárással 7 zsákutcás szakasz alakul ki. Nem út épül, hanem sétány.

A tervezett út a régóta lebegtetett Külső Kerületi Körút elérésére készül, azt készíti elő.
A jelenlegi városvezetés ellenzi a KKK-t. Határozat tiltja annak megvalósítását.

Az építésnél meglévő kerítéseket fognak elbontani. Az építkezés erdőirtással jár.
Az új tervek éppen a meglévő kerítések és zöldterületek megtartása érdekében készültek. A most hiányzó erdőszakaszt mintegy 1000 négyzetméteren újratelepítjük.

Az önkormányzat nem hajlandó kompromisszumokra.
A jelenlegi terv a negyedik változat, épp a lakossági észrevételek folyamatos figyelembevétele miatt. Még az egyébként közterületre, illegálisan beépített kerteket is meghagyja jelenlegi formájukban.

A Fidesz ellenzi a sétány megépítését.
A pályázatot a képviselő-testület ellenszavazat nélkül támogatta.

Részletekért kattints ide.

~oOo~

Ittlakó:

Most komolyan, szabályzatot nem sértő posztokat törölnek az adminok? Rossz helyen járok, nem ez a szólásszabadságot éltető baloldali önkormányzat oldala? Hova lehet még süllyedni?
Ezt törölték.

Hány helyen hazudik az önkormányzat a Flór Ferenc utca ügyében?

Flór Ferenc utca – íme az igazság:

“Az új út nem lesz alkalmas lesz átmenő forgalomra, mert: 4 épített, NEM ELMOZDÍTHATÓ lezárással 7 zsákutcás szakasz alakul ki. Nem út épül, hanem sétány.”
A jogerős építési engedély alapjául szolgáló terv szerint “mobil virágládák” zárják le az utat. A zsákutcás szakaszok táblával jelöltek. A táblák és a mobil virágládák is mozdíthatóak, a nyilvános terveken elmozdíthatatlan lezárás nem található. Ugyanakkor a “sétány” nagy teherbírású útalappal készül, amely teherautók mozgását is lehetővé teszi. Vajon egy sétány miért készül így? A sétány a legtöbb részen 4,25 m széles, mely jóval szélesebb, mint a környező utcák aszfaltozott útjai. Két autó bőven elfér egymás mellett.

“A tervezett út nem a régóta lebegtetett Külső Kerületi Körút elérésére készül, nem azt készíti elő. A jelenlegi városvezetés ellenzi a KKK-t. Határozat tiltja annak megvalósítását.”
A KKK elérését nem nagyon mondta senki, ellenben jó tudni, hogy Budapest Főváros Településszerkezeti terve határozottan számol a Külső Keleti Körút megépítésével, lásd mellékelt képek!
Az viszont létező elgondolás, hogy a Királyhágó utat a Gilice térrel összekötő út részeként a Flór Ferenc utca is bevonásra kerüljön a jövőben a közúti forgalomba.

“Az új tervek éppen a meglévő kerítések és zöldterületek megtartása érdekében készültek. A most hiányzó erdőszakaszt mintegy 1000 négyzetméteren újratelepítjük.”
Új terveket az önkormányzaton kívül senki sem látott (lásd még lejjebb, kompromisszumkészség). A jogerős építési engedély alapjául szolgáló terv értelmében jelentős zöldterületek esnek az építés áldozatául.

Az önkormányzat és a kompromisszumok: “a jelenlegi terv a negyedik változat, épp a lakossági észrevételek folyamatos figyelembevétele miatt. Még az egyébként közterületre, illegálisan beépített kerteket is meghagyja jelenlegi formájukban.”
Az önkormányzat hivatalosan senkivel sem egyeztetett! Nem hivatalos lakossági fórumot hívott össze Nagy Károly képviselő úr, erről volt aki tudott, és sokan nem tudtak róla. Nem hivatalos bejárást szerveztek, erről a legtöbben nem tudtak. A terveket akkor ismertették a nem hivatalos lakossági fórumon, amikor az önkormányzat már döntött róluk. A lakosok kész tények elé vannak állítva. Az új terveket sem ismerjük!
Az önkormányzat hazudik a szavazásban is. A nem hivatalos lakossági fórumon azt ígérték, hogy a beruházással közvetlenül érintett tulajdonosok véleményét kikérik, egyszerű szavazással, támogatja-e vagy nem. Ehhez képest 617 tulajdonosnak küldtek ki levelet (ma már 625-re nőtt a szám valahogy…), miközben 93 ingatlan érintett közvetlenül a beruházásban (közülük 82-en nemmel szavaztak).
Az önkormányzat csalárd módon járt el a szavazás módjában is, mert a kijárási korlátozás idején küldte ki a levelet, és csak a NEM szavazatokat kellett visszaküldeni. Aki nem vállalta például annak veszélyét, hogy a postán áll sorban járványveszélyes időszakban (gondoljunk különösen az idősebb lakókra), vagy nem tartózkodott otthon, vagy egyszerűen csak nem kívánt véleményt nyilvánítani, azok szavazatát IGEN-nek vette!
Az önkormányzat hazudott akkor is, amikor azt állította a szavazásra felhívó levélben, hogy ha nem épül meg most az út, akkor a későbbi építés során ráterhelhetik a lakókra az építés költségeit, miközben erre semmiféle jogi lehetősége ebben az esetben nincs. Ugyanakkor a joghoz nem értő lakókban ez félelmet kelthetett, és visszatarthatta őket attól, hogy visszaküldjék a nyilatkozatot, mégha nem is támogatják az építést.
Az önkormányzat hazudott abban is, hogy számít egyáltalán a lakók véleménye, hiszen a szavazásra felhívó levél előtt másfél hónappal már elindították az engedélyezési eljárást.
Az önkormányzat képmutatását jelzi az is, hogy úgy indította el az engedélyezési eljárást, hogy az annak során hozott határozat a kormányhivatalban akkor kerülhetett kifüggesztésre és levételre, amikor a kijárási korlátozás idején nem volt lehetőség a tartalmának megismerésére, esetleg jogorvoslat benyújtására.
Az önkormányzat képviselői az ügyben a lakóknak folyamatosan hazudnak, megpróbálták őket megtéveszteni, megígértek fűt-fát, de ebből nem lesz semmi más, csak beton. Ha nincs médianyilvánosság, akkor sosem tudjuk meg azt, hogy az önkormányzatot egyáltalán nem érdekli, hogy az érintett lakók csaknem 90%-a elutasítja az építkezést. Ezt innen, erről a felületről tudhattuk meg, itt vallott színt az önkormányzat, hogy minden eddigi lépése a lakók felé csak színjáték volt, ami leplezte a háttérben folyó előkészületeket.
Hangsúlyozzuk: hivatalosan és érdemben az önkormányzat soha nem tárgyalt és egyeztetett ebben az ügyben a lakókkal!

~oOo~

Megint én. Visszaveszem a szót. A kolléga egy megjegyzésre nem reagált: az utolsóra. Ahol teljes az egyetértés köztünk és az önkormányzat között. Az önkormányzat ugyanis kétségbe vonja a Fidesz és azon belül Galgóczy Zoltán hitelességét. Hiszen februárban ők is megszavazták a projektet. Ehhez képest némileg álságos, hogy most meg úgy adják elő, miszerint ők már évek óta ellene vannak. De ez már független tőlünk, a helyi Fidesz egyszerűen csak rárepült a civil tiltakozásra.

Pusztán emlékeztetőül, mi történt 2015-ben a lakossági fórumon. Akkor még Galgóczy Zoltán volt a Petrovai László, azaz alpolgármesterként ő akart itt utat burkolni. Először a vízelvezetés mögé bújtatva akartak aszfaltozni, majd amikor ebből botrány lett, gyorsan visszakoztak a térkövezés irányába. Azóta létezik ez a térkövezős trójai faló. Csak éppen közben volt egy hatalomváltás az önkormányzatnál, de ez nem okozott zavart, mert a renegát Petrovai, aki korábban a burkolás ellen küzdött, simán átvette a stafétabotot és a korábbiaknál sokkal nagyobb elánnal és sokkal aljasabbul viszi tovább a projektet. Galgóczy meg támadja. Ennyit _mindkettőjük_ hitelességéről.

PS.
Na, ehhez a tempóhoz mit szólsz? Éjjel poszt a Facebookra, nappal már színes-szagos nyomtatvány a postaládákba. Ugyanazzal a szöveggel. Amelyről itt, fentebb látszik, hogy túlnyomó részben minimum csúsztatás, de inkább hazugság. Azaz jól látható, hogy az önkormányzat nem sajnálja a pénzt ahhoz, hogy leverje a civil ellenkezést. A választóit.