Nem hiába vágták

Hát, csak kibújt a szög a zsákból. Aki itt él az erdő mellett, az már évek óta tapasztalja, hogy a Pilisi Erdőgazdaság nevű NER maffiacég egyre intenzívebben termeli ki a fát. Voltak is pletykák, hogy épül ide aszfaltozott út, lakópark, vidámpark, meg a fene tudja mi. De eddig nem volt semmi konkrétum.

Eddig.

Érdemes elolvasni Petrovai László mai írását. Hogy mi folyik az önkormányzatnál. Hogy nem véletlenül volt tavaly az a nagy irtás a Gloriett lakótelep mellett. Ezek a rövidtávon gondolkodó, lelkiismeretlen gengszterek sunyi módon próbálják továbbvinni a lakótelepet a kivágott erdő helyére. Az erdőgazdaság meg asszisztál hozzá. Akiknek pont az lenne a dolguk, hogy az erdőt védjék. De ebben a mostani rendszerben már közhely, hogy senki nem azt csinálja, ami a dolga lenne, az egyedüli cél a gyors és intenzív harácsolás.

1 Comment

  1. Csak hogy maradjon nyoma, mert ez állandó vitatéma a környéken:

    “További problémának látom – és ezt már nagyon sokszor szóvá tettem – hogy a kerület Szabályozási Terve szerint az erdő E-TG-XVIII/Ált övezetbe sorolt, ami Turisztikai erdő, azaz elsődleges célja a kerület lakói és távolabbról érkezők pihenésének, kikapcsolódásának biztosítása … lenne! A Pilis Parkerdő zRt. azonban színtiszta gazdasági erdőként kezeli a területet és folyamatos, intenzív fakitermeléses erdőgazdálkodást folytat rajta, ami megengedhetetlen. A kerület fideszes vezetése ezzel tökéletesen tisztában van, mégsem tesz semmit ellene immár második ciklusa óta, ami viszont elfogadhatatlan. Alibi beruházások történnek: néhány ezer négyzetméteren szalonna sütögetőt, és kerti padokat helyeznek el, azt mondják, zajlik az erdő turisztikai fejlesztése, közben pedig annak jó része a láncfűrész áldozatává válik.”
    https://petrovai.blog.hu/2017/11/29/baj_van_a_matekkal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *