Nem mondhatnám, hogy unalmas ez az ősz a videóvágások terén. Egy csomó jó helyen voltunk idén és nem győzök válogatni, mihez nyúljak hozzá.

Prágát azért csináltam meg, mert érdekeltek a metavideós technikák.

Az első albán videót pedig azért, mert már amikor a kamerát kezeltem, akkor ott volt a fejemben, milyen videó lesz ezekből a felvételekből. Gyakorlatilag fejben összeállt az egész, animációkkal, zenékkel, gázolajszaggal együtt.

Igen, első albán videó. Tudni kell, hogy a Theth völgye még messze van attól, hogy könnyen elérhetőnek nevezzük, de a turizmus halvány csírái már kezdenek előbújni. Olyan utakon jártunk, amíg lejutottunk, aztán olyan utakon jártunk, amíg a völgyben csavarogtunk, hogy ezt az élményt nem akartam rövidre vágni, nem akartam belerakni egy általános albán utazgatós videóba, nem, ezt meg akartam csinálni külön, anélkül, hogy foglalkoznék azzal, mennyi ideig is tart a videó. Sőt. Zenét is csak jelzésértékkel terveztem beletenni, szöveget meg semmit. Hörögjön az a dízelmotor, peregjenek a kavicsok, sikoltozzanak az utasok. Több aláfestés nem kell. Mert a terep a lélegzetelállító sziklákkal, a közvetlenül az út(?) melletti szakadékokkal, a sárral, a kőtengerrel pont elég élményt ad.

Imhol.

Természetesen lesz majd egy teljes albán videó, amelyben lesz egy kicsi theth-i autókázás is, de éppen csak. Az már másról fog szólni.