Nem csoda, hogy hülyül az emberiség

Megint összegyűlt egy csomó hivatalos levél, nincs is jobb, mint a két ünnep között ilyesmikkel gyötörni magunkat.

Rögtön itt van egy. Generali biztosító. Azt írják, hogy a kötelező biztosításos csekk mellé csomagoltak egy ajándékot: egy szélvédő matricát. Nocsak. Olvasom a matricához mellékelt szöveget: szélvédő, kőfelverődés javítása. Hoppá. Bámulatos, hol tart már a tudomány. Matricával gyógyítható lenne a kavicsfelverődés? Olvassuk tovább. Azt mondja, hogy ragasszam rá a matricát úgy, hogy az átlátszó kör lefedje a sérülést. Oké. Utána nézzem meg, hogy a kör teljesen lefedi-e a sérülést. Jó. Majd ha lefedi, akkor hívjam fel a Generalit, ahol megmondják, hol találok velük szerződött szélvédőjavító szakembert, aki a cég számlájára javítja a sérülést.
Na, ekkor már elkezdtem keresni a kandi kamerát. Tehát a cég legyártatott X ezer matricát. Kipostázta. Nekem rá kell ragasztanom a szélvédőre, utána persze le kell szednem. Mindezt azért, hogy megállapíthassuk, hogy a sérülés nagyobb területű-e, mint egy háromcentis átmérőjű kör területe. Ahelyett, hogy ezt így, szövegesen beleírták volna a levélbe.

Ja, a Generalinál az utánfutóm van biztosítva.

3 Comments

  1. A szélvédőklinika névjegye egyben matrica is. Azt írja: A kőfelverődést leragasztva, megóvhatjuk a szennyeződéstől.
    A sérülés javításakor fogják leszedni a fóliát.

    • Erre én is gondoltam. Direkt rákerestem a szélvédőjavító oldalakon, hogy javasolják-e a leragasztást, de sehol nem találtam ilyesmit. Jobban belegondolva… milyen szennyeződések kerülhetnek a szélvédőre, melyeket nem nem lehet javítás előtt lemosni?

  2. Szerintem nem a szélvédőRE, hanem a repedésBE kerülő szennyeződés okozhat problémát. Ha a menetszél csak tiszta vizet sajtolna be, annak a kiszárítása is időigényes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *