Az otthondolgozás hátrányai

Egy doksit írok, melyben egy levelezőrendszer átalakításának szóbajöhető koncepcióit kell felvázolnom. Reggeli, kávé, cigi, aztán elég jól elkaptam a fonalat, fejben össze is állt az írás váza. Gépeltem.

Ekkor csöngetett a postás és átadott két ajánlott levelet. Útdíj zRT. Miszerint jól megvágtak 2*15000 forintra, mert augusztusban kétszer is illegálisan használtam az M7-est. (Balcsi keleti-medence megkerülése.) Nyilván felhívtam Nejt, vett-e matricát. Vett.
A lehetőségek:
– Kidobta a papírt. Már nem emlékszik biztosan, régen volt. Ha kidobta, akkor buktuk a pénzt.
– Ha megvan, de kiderül, hogy el lett gépelve a rendszám, vagy az időpont, megint buktuk. (Nej erősen állítja, hogy leellenőrizte, mind a két adat jó volt.)
– Ha megvan a papír és jók az adatok is, akkor viszont mehetek be az irodába és küzdhetek a bürokráciával.

A doksiírásnak viszont lőttek. Egyszerűen ezen pörög az agyam és nemhogy a fonalat nem tudom elkapni, de bele sem tudok helyezkedni a gondolatkörbe. Csak tologatom az egérkurzort a monitoron.

5 Comments

  1. Szia,

    Nem az időpont és nem a rendszám szokott lenni mostanában, hanem a típus az amit elrontanak az emberek, heti vagy 10 napos helyet megyeit vesznek. Mert az van a lista tetején!

  2. https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ én mindig itt veszem, küldenek számlát pdfben szóval van nyoma és kapsz értesítést mikor kezdődik (ha dátumra vetted), illetve mielőtt és amikor lejárt.

  3. Amikor még én kezeltem az autót, akkor sms-ben vásároltam. De Nej ilyen oldszkúl. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading