Karácsonyi film

Még 26-án történt. Bekapcsoltam a médiacentert, a hozzátartozó tévét és mielőtt átváltottam volna a számítógépre, elkaptam egy karácsonyi film utolsó perceit.

Elmesélem.

Nicolas Cage szomorúan üldögél szerettei körében karácsony este. A szomorúság oka, hogy Apa idén nem kapott karácsonyi jutalmat a cégétől. Testvére meg is elégeli, elmegy és elrabolja otthonából a gonosz főnököt, aki nem adott karácsonyi jutalmat a beosztottainak. A gonosz főnök felesége értesíti a rendőröket. Cage testvére pedig belöki a megkötözött főnököt a család nappalijába. Szomorú Nicolas Cage, pityergős gyerekek (annyian vannak, mint az oroszok), de még a kutyák-macskák is lógatják az orrukat. Szóval tömény szomorúság. Mert Apa nem kapott karácsonyi jutalmat. Ezt szemére is hányják a gonosz főnöknek, akit elkap a karácsonyi hangulat, és megigéri, hogy mégis ad karácsonyi jutalmat. Ebben a pillanatban rúgják be a kommandósok a ház falát, bevonul a feleség és a rendőrök. Aztán amikor Cage közli, hogy azért rabolták el a főnököt, mert nem adott karácsonyi jutalmat, a feleség hátralép és szemmel láthatóan elhidegül a férjétől: – Te nem adtál nekik karácsonyi jutalmat?! – kérdezi döbbenten. A következő vágásban az akciót vezető – fekete – rendőrtiszt szeme kerekedik ki: – Maga nem adott karácsonyi jutalmat?? – értetlenkedik és látni rajta, hogy már nem a főnököt tekinti áldozatnak, hanem a Cage családot. A főnök természetesen összeroppan és még a macskának is megigéri, hogy ad karácsonyi jutalmat.
Függöny.

Én pedig visítva röhögtem végig ezt a váratlan gyöngyszemet.

5 Comments

 1. Én nem röhögnék a helyedben.
  Máshonnan is pont elég kommunista szarság ömlik az emberek fejére harc és csökkentés formájában, tartósan el fog hülyülni ez az ország.

 2. Az előzményeket figyelembevéve, én is nevettem.

 3. Ez mondjuk Chevy Chase, nem Nicolas Cage film :)

  Karácsonyi vakáció
  http://www.imdb.com/title/tt0097958/

 4. De tényleg! :)

 5. Elhittem, már elsőre is. :) Csak lusta voltam javítani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading