Kinyaltuk a Balatont 03/02

És elkészült a videó is. Nem volt egyszerű, de erről majd később. Most egyelőre öröm és hejehuja. Egyrészt, mert legyőztem minden nehézséget, másrészt meg ez most tényleg jól sikerült. (Annak ellenére, hogy a Youtube képstabilizálója időnként gumilabdát csinált a felvételből.)

 

10 Comments

 1. Kedves JoeP, kénytelen vagyok valamit szóvá tenni. Más széles (mármint a picike netbookomnál szélesebb) blogok úgy jelennek meg nálam, hogy simán lesz alsó csúszka, de a tartalom széles marad. A te blogod valamiért “összenyomódik” egymásra csúsznak a hasábok. Ez olvasásnál csak annyit jelent, hogy a szöveg első két betűjét találgatom, mert a bal oszlop vége rálóg. A videókfényképek viszont gyakorlatilag nézhetetlenek, mert a jobb oszlop közepéig érnek így, és a kommentek és kategóriák kitakarják a felét. Oké, a videót tudom teljes méretben nézni, nem megoldhatatlan a feladat, csak nem értem, hogy ezzel a bloggal miért nem történik az, ami a többivel, hogy megőrzi a szélességét.

 2. @meow: A hír sajnos igaz. Őszintén szólva, amikor erre a skin-re váltottam a blogon pár évvel ezelőtt, nem teszteltem, hogyan viselkedik alacsony felbontásnál. Most megnéztem és tényleg összecsúsznak a sávok.
  A kellemetlen számodra az, hogy mind a viselkedés kinyomozása a forráskódban, mind a skin cseréje (és az új személyreszabása) annyi időt venne igénybe, amennyi nekem közeltávol nem lesz mostanában.

  Egy áthidaló megoldást tudok javasolni: ne közvetlenül olvasd a blogot, hanem RSS olvasón keresztül. Kipróbáltam, mit csinál a Feedly alacsony felbontásnál – és szépen csúszkázott.

 3. Valóban, régebben teljesen rendben működött, a probléma nem olyan régóta áll fenn. Sőt, szerintem már ez a kinézet volt, és még rendesen működött, csak pár hónapja észleltem, hogy valami nem stimmel.
  Keresek valami rss-olvasót, eddig nem használtam, mert az én minimális igényeimet a ff élő könyvjelzője is teljesen ki tudja elégíteni, de te hozzásegítesz az állandó fejlődéshez :). Köszönöm.

 4. :)

  Jó RSS olvasót a Google Reader halála után nem is olyan egyszerű találni. Én a Feedly nevű webes programra váltottam, de sokáig gondolkodtam még az Oldreader, illetve a Digg Reader programon is.
  Ennek az írásnak a kommentjében beszélgettünk a lehetőségekről:
  http://mivanvelem.hu/2013/06/21/feedly-a-francba/

 5. Ezt a videót végignézem, amint tudom :)

  @meow: Mekkora az a picike netbook? 800px az, amikor becsúszik a bel oldal is – (chrome,firefox). Ha már 1024px minimum, akkor csak a jobb oldal csúszik bele picit.

 6. @Főnix: 1024, és a szöveg balra nem csúszik, csak a videók meg a képek lógnak nagyon túl a bal hasábba.

 7. @meow: Közben megvizsgáltam alaposabban a helyzetet és rájöttem, hogy a skin teljesen jó. Szépen átméretezi magát, ahogy kell. A tartalom az, amitől összecsúszás lesz.
  Az egyik ok a fényképalbumok ikonja a baloldali sávban. Ezen nem tudok változtatni, ezt a Picasa ilyen formában adja. Az 1024-nél nagyobb felbontásoknál nincs is baj, elfér az oldalsó csíkban. Ennél kisebbnél viszont a csík keskenyebbre húzódik össze, mint a Picasa badge, azaz a kép rácsúszik a szövegre. A rossz hír az, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni: máshová nem tudom tenni, maximum kidobom. Azt meg nem igazán szeretném.
  Ugyanez a probléma a szövegben lévő nagyméretű (640*X) képekkel, videókkal. Amikor a skin összehúzódik a kis felbontás miatt, akkor a középső sáv keskenyebb lesz 640-nél, azaz a grafikus tartalom rámászik a jobb oldali sávra. Igazából ezzel sem tudok mit kezdeni: ezek a tartalmak nem véletlenül akkorák, amekkorák. Hiába cserélnék skin-t, nem segítene.

 8. @JoeP: Én fogok gépet cserélni előbb-utóbb :). Bár tartok tőle, az is ekkora lesz képernyőméretileg, mivel muszáj cipelnem magammal :(. Köszönöm, hogy megnézted, most legalább már tudom, hogy a probléma az én készülékemben van.

 9. JoeP, egy ilyet probalj meg esetleg a CSS-ben, nem igerem, hogy segit, de hatha:

  @media (max-width: 1024px) {
  .sidebar-left ul > table {
  display: none;
  }
  }

  Borzalmas megoldas, de a 1024-nel kisebb monitorokon elrejti a Picasa blokkjait, es csak azokon. Igy a tobbiek – elvben – lathatjak. Tudom, hogy ez tartalom vesztes – de gondolom ez tablet/mobil eseteben is problema lehet.

 10. @hrongyorgy: Köszi, ha lesz időm farigcsálni, kipróbálom. (Bár közben már elkezdtem mobilbarát skin-eket is nézegetni.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *