Feedly, a francba

Tényleg a frászt hozta rám. Ugye közel a július 1. határidő, a Feedly-nél mindenkit migrálnak át a saját felhőjükbe.
Ebből aztán szép galibák lesznek.

Eddig ugyanis – habár látszólag már a Feedly-t használtam – valójában csak egy aggregáló oldalt láttam, mely mögött a Google Reader volt. Én kábé egy hónapja használom, igen aktívan, azaz dobok ki feed-eket, veszek fel újakat, formálom a struktúrát. Aztán ma átmigráltak. amikoris egy gép restart után megdöbbenve láttam, hogy minden változtatásom eltűnt. Valahogyan – fogalmam sincs, hogyan – de a felhőbe a Google Reader tartalmam akkori állapotát migrálták, amikor a Feedly-re váltottam. Azaz az utolsó egy hónap minden változtatása elveszett.

Nem írom le, miket mondtam, mindent ez a blog sem bír el.

Szerencsére még van Google Reader, visszaléptem és ott még megvolt a legfrissebb állapot. Kiléptem a Feedly-ből, visszaléptem, ekkor felajánlotta, hogy átmigrálja a cuccomat a Google Reader-ből. Megtörtént, így innentől már csak azokat a feed-eket kellett kitakarítanom, melyeket az utolsó egy hónapban töröltem. Meg a későbbi olvasásra félrerakott írásokból kellett az utolsó hatot újra félretetetnem. Szóval végülis olcsón úsztam meg, de csak azért, mert még működik a Google Reader.
Ha nem akarsz hülyén járni, akkor igyekezz te is a felhőre váltást addig lezongorázni (csík az oldal tetején), amíg még van Google Reader.

This entry was posted in IT.

24 thoughts on “Feedly, a francba

 1. Igazabol nekem az igoogle fog hianyozni, mert az a kezdőlapom és abban volt Greared gadget amiben kenyelmesen lehetett a napi termest, híreket, maileket olvasni…

 2. Egyébként van némi paranoia bennem. A Feedly mélyen hallgat arról, hogy lesz-e valamikor lehetőség a feed-ek mentésére. Pedig kérdezgetik rendesen.
  Például nézzük azt a forgatókönyvet, hogy a Google Reader július elsején leáll, addigra a zöm átmigrált a Feedly felhőjébe. Nem sokkal később pedig a Feedly bejelenti, hogy eddig voltak ingyenesek, innentől valami elfogadható apró összeg, mondjuk havi 5 dollár a díj. Reader már nincs, a cuccod bent van a Feedly felhőjében, lementeni nem tudod.

  Biztos, ami biztos, én még utoljára mentettem egyet a Google Reader-ből.

 3. Bizony kell az az utolsó mentés a Greaderből. Én már megtettem, most egy kicsit nem változtatok, a feedeket meg az InoReaderbe is beolvastam. Pár hete együtt használom a Feedly-vel, hagyományosabb elrendezés, kicsit lassabb, de a Feedly nem hozza mindig a teljes feedet, kihagy például videókat, az InoRedaer nem.

  Szóval egyelőre két vasat tartok a tűzben.

 4. én az oldreaderre esküszöm… azt használom már kb két hónapja… szinte csak a másfajta logót kellet megszokni… és tetszik benne, hogy nem csilivili-mindent-újságszerüen mentalitással működik, hanem csak simán a feedek. Nincs túlspilázva.

 5. hmm, keresgelek mar egy ideje, de nekem olyan rss olvaso kellene, ami egy alkalmazas, ergo nem egy weboldal es nem is egy metros app… …eleddig ugyanis a feeddemont hasznaltam.

 6. @gt: Olyat szerintem ma már csak múzeumban fogsz találni. Az RSS olvasás annyira tipikusan háromrétegű alkalmazást kíván, hogy egyszerűen nincs értelme nem vékony kliensre megírni.

 7. Ez KDE-s cucc, van ugyan Windowsra, de en oszinten ketlem, hogy gt komolyan szeretne egy elefantot a nappali kozepere. Marpedig az aKregator egy fel KDE-t akar maga ala, ami Windowson eleg nagy darab csomagot jelent.

 8. Az Old Readert én is csak ajánlani tudom, rendesen áthozott mindent a GReaderből, és minden funkcionalitása szinte ugyanaz. Egyedül a csillagozás hiányzik.

 9. Igen, sajnos az importnál kénytelen voltam egy jegyzettömbbe feljegyezni ezeket a linkeket (kőkorszaki módon). Azon még gondolkodom, hogy a “like” gombot használjam-e csillagozásra, sajnos a kényelem nagy úr, és szerintem hamarosan meg fog történni…

 10. Kipróbáltam a digg readert, amíg még van google reader, ahonnét tud importálni. (Takeout-ból egyelőre nem lehet.) Elég sorjás még a kicsike, egy csomó minden hiányzik belőle. Mintha későn ébredtek volna.

 11. @JoeP
  “A Feedly mélyen hallgat arról, hogy lesz-e valamikor lehetőség a feed-ek mentésére.”

  Már van, OPML formátumban kinyerhető, az “Organize” alatt megtalálod.

 12. En pedig koszi a Digg readerert. Meglepoen jo. Tenyleg lehetne itt-ott javitani rajta, de mar most egesz hasznalhato, de ami a legjobban tetszik benne, az a dizajn. Pontosabban annak a teljes hianya. Csak a lenyeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *