Megfogadtam, hogy ilyet – videó után rögtön megint videó – nem csinálok, de most pont húzásra jött a lehetőség.

Nem tudom, mennyire közismert dolog, hogy egy jó értelemben vett őrült – Végvári Tamás – úgy döntött, hogy budapesti indulással körbeevezi Európát. (A Dunán le a torkolatig, aztán az óramutató járásával egyezően körbe, fel Nordkinnig.) Tavaly kezdte el, de a Fekete-tengeren belefutott egy kitartó viharba, és a pénze is elfogyott. A kajakot otthagyta, idén pedig leutazott, hogy folytatja. A mostani próbálkozásról blogot is vezet, imhol.
A blog szerint most jár Thasszosz szigeténél. Idézem:

A szigettel majdnem szemben végre elérem a legnagyobb folyó torkolatát. Időközben a szél is tutulgat. Hátulról szerencsére, de a végén eltűnök a hullámok közt. Kétméteresek takarják ki Thasszosz hegyeit. Az átjáróban megbolondul a víz, tornászni kell, de szerencsére hamar túljutok rajta. Kanyarodok vissza a hegyes partvidék felé, vége a deltának. Az biztos, ez a sziget is megérne egy külön túrát :)

Én viszont – micsoda véletlen – éppen tegnap este raktam össze egy négyperces montázst a 2011-es szigetkerülésünkről. Tamás utolsó mondatánál jobb végszót keresni sem lehet, szóval hölgyeim és uraim, ez itt a Thasszosz sziget kerülése:
 

P.s.
Úgy látszik, ma van a nemzetközi Thasszosz nap, mert ma jelent meg a fapadbarát blogon is egy írás a szigetről.
link