Szórakoztatás

Még mindig az elfelejtett, régi anyagok. Két rövid videó jön, gyakorlatilag fényképekből összerakott anyagok. A közös bennük, hogy mindkettő a szórakoztatáshoz kapcsolódik.

Az első egy este Las Vegasban. Amekkora arcom van, olyannyira visszafogottan viselkedtem. Végigsétáltam a főúton, ahová lehetett, oda bedugtam az objektívemet, ahová nem lehetett, oda is, bár onnan az ellentengernagyok elzavartak. Megnéztem egy csomó produkciót és pár órán keresztül rángattam a félkarú rablókat. Két dollár nyereménnyel zártam. Nemhiába, a két év matek csak nem hazudik.
(Csak szólok, hogy a rúdon ficergő nőcskékről Attila lőtte a képeket.)


 

A második felvétel sokkal gyilkosabb. Ezen ugyanis egy orca – azaz gyilkos bálna – show látható San Diego-ban, a Seaworld szórakoztató konglomerátumban. Olyan szerencsétlenül voltak a műsorok, hogy a bálnabemutatót éppenhogy elértem, nem is maradt hely máshol, csak a kék zónában.
– Eddig kifröcskölnének a jószágok? – csodálkoztam – Na ne már. Hiszen valahol ezek is csak halak.
Aztán kifröcsköltek. Volt ám kamerával padsor alá vetődés.


 

9 Comments

 1. A rúdhoz tett megjegyzésedre: :-))))
  Szép kis halacska, nem egy akváriumnyi méret és még esze is van. Talán több is mint néhány vak komondornak!:-)
  Érdekes egy feelingje lehetett Las Vegasnak, nem vagyok egy U.S.A. rajongó, de pár helyre kíváncsi lennék ott, így pld, Las Vegasra is.

 2. Nekem nagyon tetszik, bar en csak a CSI sorozatban ismerkedtem a varossal – rengeteg madartavlati kep, illetve szabadteri helyszin szerepelt a sorozatban, lenyugozoek. Plusz sejtem, hogy aki szeret maszkalni / hegymaszni, az extra elmenyeket lathat benne. Hab a tortan, hogy a sorozat sem rossz :-)

 3. @Rudi: Nekem nem kicsit volt furcsa. Felépítették Párizs nevezetességeinek miniatűr verzióját. Aztán egy kis Rómát. Velencét. Európai szemmel – különösen, ha már láttad is ezeket a helyeket – egy kicsit olyan dedós volt. Viszont tény, hogy akadnak lélegzetelállító attrakciók is.
  De nappal hótt unalom. Egy sivatagi város. Éjszaka él.

 4. @hrongyorgy: Sivatag. Ahogy jössz a Hoover Dam felől, rálátni felülről a városra. Egy kietlen, lapos kősivatag veszi körül. El nem tudom képzelni, mi okozna extra élményt a környéken mászkálásban. A Yosemite park, az igen. Az ilyen kocaturista mászkálósoknak, mint én, kiváló. A hegymászóknak, mint Attila, akivel voltunk, meg maga a paradicsom. Pl. El Capitan, 1000 méter magas gránittömb, gyk. függőleges fallal.
  Katt a képre:
  http://www.allposters.co.uk/-sp/A-Man-Climbs-El-Capitan-Yosemite-California-Posters_i3584958_.htm

 5. Nem tudom, akkor valoszinuleg nem valosaghu a sorozat. A sivatag az stimm, sokat latni belole, sokat mutatnak belole, van egy-ket igazan erdekes es latvanyos resz, mindenfele fura es erdekes alaku sziklatombokkel, viszont konkretan emlekszem egy-ket reszre, ahol kevesbe sivatagos dombot/hegyet mutattak, nem nezett ki annyira gazul (bar teny, nem egy suru erdos videk). De mondom, en csak TV-ben lattam, abban meg lehetnek csalasok.

 6. Nem is a körülötte elterülő sivatag érdekelne. Viszont a nagy hókusz-pókusz megoldások igen, hogy oldják meg technikailag és ami jobban, mint egy szociológus lesném órákig, hogy cseszik el némelyek az életüket vagy akár teszik azt esetleg jobbá egy bőséges nyereménnyel. Szerintem Moldovának való téma! :-)

 7. Technikailag azert oldhato meg minden, mert ~korlatlan mennyisegu penz all rendelkezesre. Ami kell es a kaszinoknak erdeke, azt megoldjak. Meg a szokokutat is.

 8. Erre már faragott rá maffiavezér, mert azt hitte, a korporációnak korlátlan mennyiségű pénz áll rendelkezésére. (Részletesebben lsd. Örülünk Vincent blog, maffiatörténetek.)
  Az áramellátás – Hoover Dam – viszont lenyűgözően félelmetes.

  https://www.google.hu/search?q=hoover+dam+bridge&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=-JmcUcXoD8_esgbQ84DABg&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1286&bih=707

  Ha belegondolok, hogy ezt a technológiai csodát azért kellett odatenni, hogy a maffia kaszinóvárost tudjon építeni a kietlen sivatag közepén… fura. És igen, vannak szökőkutak. Nem is egy. (Dubaiba meg sípályát terveznek.)

 9. Komoly hidacska! Az a sípálya már meg van, voltam ott hát érdekes, egy moll mellé építették, de mint tudjuk ott se nagyon számít a pénz csak hírdesse a dicsőségünk-gazdagságunk, de azt nagyon. (lehet, hogy egy nagyobbra vágynak?) Ott történt, hogy a “helyi lakos” a bejáratnál oda dobta az F50-es kulcsát a Pakisztáni ajtónállónak, hogy parkoljon le vele!! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *