Hungaroton

Tulajdonképpen egy korábbi bejegyzéshez kapcsolódna a mostani, de mivel az már így is túl eklektikus lett, inkább különszedtem.
Szóval, miután megtaláltam a musicalt a választékban, vérszemet kaptam. Lehet, hogy itt meg lehet vásárolni minden régi Hungaroton lemezt? A teljesen elfelejtett, reménytelenül üldözött darabokat is?
Rögtön egy próba: Rockwell. A 80-as években nagy tehetségnek indult zenekar volt, talán Békéscsabáról(?), meg is nyertek valami tehetségkutatót, kaptak is rögtön egy kislemeznyi lehetőséget… aztán elsüllyedtek. (Később néhány tag az Ossianban tűnt fel, de van itt valami Hind is.) Szörcs. Kidobta a kislemezt. Ment a kosárba. Jöttek a vadabb próbálkozások. Delfin RT. Ők Rock-Táv néven indultak Kalocsáról, 16 évesen voltam is egy koncertjükön a Szelidi-tónál, dallamos rockzenét nyomtak, simán lezenélték a színpadról az akkor még szintén nem túl ismert Rollst és East-et. Később nevet váltottak, megjelent egy kislemezük, majd elkurvultak. (Belőlük vált ki a Betli Duó, később Dupla Kávé.) Na, őket már nem találtam meg. HitRock. Budapestiek voltak, kislemezük is jelent meg (videó), nagylemezük is. Ebbe a zenekarba tolták be, illetve innen vált ki a később elpapritásodó Bodnár Attila, de ahogy nézem, a többiek még nyomják. Szintén dallamos rockzene. Szintén nem volt rá találat. Keressünk rá Illés Lajos zsoltáraira. (Velünk az Isten.) Arra sem. (Ezt később a Youtube-ról szedtem le mp4 formátumban.) Ekkor azért már kezdtem elszontyolodni, de innen jöttek sorban a találatok. Dinnyés József (Bob Dinnyés), Határtalanul. Megvolt. Komártól a Te Vagy a Játékom Nekem. (Igen, ez az elmebajom még megvan.) HBB Esztrád, bakelit változat. Megvolt.
Na, erről külön is megemlékezek. 1984-ben jelent meg a lemez. Más volt, mint a többi, eleinte én is csak pislogtam, mint hal a szatyorban, később kifejezetten megkedveltem. Sajnálatos módon a bakelitlemezem valamikor 2000 körül megsérült, hallgathatatlan lett. Nem aggódtam, gondoltam, megveszem cédén. Hatalmasat csalódtam. A fene tudja miért, de a CD változatot teljesen újravették. Sokkal-sokkal sokkal rosszabb lett. Valami trágya, a drámai erőt teljesen nélkülöző izé. Bakelit formában ekkor már nem tudtam megszerezni, mind a legális, mind az illegális online forrásokban pedig mindenhol a CD változat volt fent. (Azt ugye könnyebb volt grebbelni.) Végül eljutottam odáig, hogy lemondtam róla. Kész. Elveszett. Erre a Hungaroton zeneboltban még a régi, a bakelit változat volt fent.

Na, ennyit mára a reklámból. A magam részéről kifejezetten örülök a boltnak, hiszen reménytelenül keresett anyagokra bukkantam rá. Pedig még úgy istenigazából nem is túrtam át.

6 Comments

 1. Én is innen kezdtem (újra) felépíteni a magyar rockzenei gyűjteményemet – és közben fantasztikus dolgokat találtam: Bódi Magdi: Sakkfigurák (a Kft írta neki, a Bábu vagy kislemez B oldalán szerepelt), Vincze Viktória: Szeret engem a szél (szintén csak kislemezen, pszichedelikus, Pink Floyd-os gitárral). Illetve A hatvanas évek világslágerei eredeti nyelven c. album, egészen valószínűtlen párosításokkal: Kóbor és Somló hunglish nyelven énekli a No Milk Todayt, Koós János nyomja a Let’s Twist Againt, a csúcs pedig Korda György a Hippy, Hippy Shake-kel.

 2. Nekem megvan valahol meg a DelfinRT kislemeze. Ha egyszer lesz idom a te kedvedert, de csakis azert elokeresem.
  Lehet, h egyidoben lattuk oket a szelidi tonal :-)?

 3. Es itt enekelt MrBasari is, ex Kormoran most Orokseg. A kozepsuliban nyomtak sokat a Ven csavargo halalat. O szep idok!

 4. A kislemez még nekem is megvan, csak pont digitalizálás közben purcant ki a lemezjátszóm, ezért meg már nem vettem újat.

  Minden további nélkül láthattuk együtt. Én az a hosszúhajú fiatalember voltam, aki némileg illumináltan bent csápolt a derékig érő vízben. Ruhástól.
  A koncert után meg visszagyalogolt Kalocsára. Vizes ruhában.

 5. Mino meglepo dolgot emlitettel.:-)
  De ez azt jelenti, h jo volt a buli.
  Nem igazan emlekszem a kozonsegre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.