Eltérő sebességek

Ma egész nap HP szervert installáltam a nappaliban. Ilyenkor úgy néz ki a szoba, mint az őrült tudós pincéje a skót felföldi kastélyban. Mindenfelé kinzóeszközökhöz hasonló vasak, szerszámok, csavarok és pókhálószerűen tömérdek vezeték. Közöttük a sátánian kacagó tudós, forrasztópákával a kezében.
Aztán eljutottam a tiszta munkáig, amikor már csak az egeret kell tolni, meg a billentyűket nyomkodni.
A macskák persze közben fel-alá mászkáltak a szobában és a teraszon, ügyesen kerülgették a vezetékeket. Néztem őket és elgondolkodtam. Sok ezer évvel ezelőtt a macskák ugyanígy kerülgették az embert, higgadtan lavíroztak az eldobott csontok, farönkök és szikladarabok között az ősi barlangban, miközben az ember valami érthetetlen varázslatot űzött a tűznél.
Azóta hatalmas idő telt el. Az ember közben már HP szerverrel űzi az érthetetlen varázslatot, a macska… a macska viszont nem változott semmit.

4 Comments

  1. Ja, és melyik faj az, amely ugyanolyan jól érzi magát, mint 5.000 éve? …
    Egyébként saccra a macska háziasítás max. 10.000 éves lehet, szóval annyi esze volt a dögnek, hogy az ősi barlangban nem volt ott. Biztos huzatos szar hely volt.
    Megnéztem wiki-n is tényleg, 10 ezerre saccolják macskológusok.

  2. szerintem azt lestek, mikor intesz, hogy ‘na tolhatjatok az egeret’ :D)

  3. A mögöttes tartalomelemzés alapján az a benyomásom támadt, hogy enyhül Géza feketék iránt tanúsított fajgyűlölete. Tényleg?

  4. Igen, úgy tűnik, kezd helyreállni a béke. A feketék annyi simogatást kaptak, mint még soha (meg persze kapott a kicsi is), kezdik megszokni egymást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *