Újra csillog

Ha ledorongoltam, szóljak arról is, amikor megjavították. Tegnap kijött a Chrome 10.0. Kiváncsiságból frissítettem mind a munkahelyemen, mind otthon.

  • Odabent eltűnt a Fekete Halál. Nekiálltam egy bonyolult szerkesztési manővernek egy webfelületen, máskor már a tizedénél elszállt a böngésző, most meg se rezdült.
  • Itthon, mint az agyatlan barom, úgy váltogattam a Google Office alkalmazásai között, frissítgettem, kértem le új tartalmakat. Semmi lassulást, semmi elérhetőségi hibát nem tapasztaltam.
  • Gyors. Érzékelhetően, szemtelenül gyors.
  • És hogy mondjak rosszat is: durván elbökték a telepítőjét. A szokásos módon – csavarkulcs / about – elindítottam a frissítést, meg is csinálta. Aztán szólt, hogy újra kell indítanom a böngészőt. Megtörtént. Aztán ennyiben is maradtunk. Amikor újraindulás után ránéztem az About ablakra, még a régi verziószámot mutatta, meg kérte az újraindítást. És ezt a végtelenségig tudta. A workaround egyébként ilyenkor az, hogy bezárjuk a böngészőt, megkeressük a programkönyvtárat (a telepítő user személyes profiljában!), majd töröljük a régi verzió könyvtárát, illetve a new_chrome.exe fájlt.

Száz szónak is egy a vége, visszaváltottam. De annyi előnyöm származott a kitérőből, hogy mostantól mindegyik gépemen van egy-egy jól konfigurált Firefox is.

2 Comments

  1. Nálam simán megcsinálta az update-et.

  2. Én három gépet használok rendszeresen, kettőn így ment a frissítés. A harmadikon normálisan. (Bár az előző könyvtárat ott sem törölte le, csak a new_chrome.exe fájlt.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *