5 Comments

 1. Nem ítéltem a címéről, arról ítéltem, hogy a Vásárhelyi “Lámpaernyő” Máriával készült az interjú. :)))

  Amint megláttam a képét, már csuktam is be a böngészőfült. Nem értem, hogy miért pocsékolod az idődet ilyen fizetett politikai bérmegmondók “véleményét” (ami valójában propaganda) olvasni.

 2. Engem túlzottan nem érdekelt, ki ez a nő, én elolvastam a válaszait és a legtöbb részével egyetértettem. Inkább a riporter próbálta terelni, de egyáltalán nem volt egy vonalas szöveg. Egy próbálkozást megér.

 3. En is elolvastam, es en is nagyon sok mindenben egyetertek vele. Minden problemanak ket oldala van, de itthon szeretik mindig csak az egyiket bemutatni. Ez nem csak a ciganykerdesben nyilvanul meg, nagyon sok minden masban is.

 4. Szép cikk. Az elején leírja, hogy milyen ostobák a fiatalok, akik szerint az előző korszakok könnyebbek voltak, lejjebb meg:
  “A családalapításnak, az egzisztenciateremtésnek a feltételei korábban nem voltak olyan nehezek, mint napjainkban.”

  Értem.

 5. Pont ma reggel a hírekben foglalkoztak a népességfogyással az Inforádióban, a kocsiban hallgattam. Ha nem lennének határon túli magyar bevándorlók, már 10 millió alatt lenne Magyarország lélekszáma (egyébként nagyon közel van). Az itthoni gyerekszületések száma nem képes ellensúlyozni a halálozásokét, öregszik el a társadalom.

  Aztán kitért arra, hogy a megszült gyerekek száma az iskolai végzettséggel fordítottan arányos – a 8 általánost, vagy annyit sem végző szülőknél megvan az általuk kívánt gyerekszám, sőt, gyakran több is. Ellenben az érettségizett, illetve magasabb képzettségű szülők nem vállalnak annyi gyereket amennyit szeretnének.

  Szerintem ez egyértelműen összefügg azzal, hogy az értelmesebb látja, hogy mennyire bizonytalan anyagi helyzetben van, illetve lehet a jövőben, ezért nem mer gyereket vállalni. Az abszolút szegény és iskolázatlan meg úgyis segélyből él.

Leave a Reply

Your email address will not be published.