Rádió

Nem, nem a Sláger és a Danubius rádiókról akarok írni, legalábbis nem közvetlenül. Nem hallgatom egyiket sem és hányingerem is van ettől a stílustól. Ez a blokkolás gyakorlatilag érinti a megmaradt, hasonló stílusú rádiókat is. A Petőfiről olyan 3 hónapja álltam le, amilyen jól indult, olyan hallgathatatlan szar lett belőle.
Mostanában a Sztár FM maradt. Nevezik nosztalgia adónak… és valahol joggal is, mert a hatvanas-hetvenes évek zenéit játssza. De. Nem az unalomig nyúzott, fájóan agyonhallgatott slágereket nyomták, hanem – tényleg – megtalálták azokat a zenéket, melyek akkor slágerek voltak, mára viszont el lettek felejtve. Nekem néha úgy tűnt, hogy Doktorboros az én gyerekkori kazettagyűjteményemből szemezgeti ki az azóta feledésbe merült számokat.
Aztán ennyi. A tulajdonos úgy döntött, tucatadót csinál belőle. Valahol persze várható volt, a Sláger/Danubius vákuumba nyilván sokan akarnak majd benyomulni, a Sztár FM-nek van is egy lépésnyi előnye az új adókhoz képest, fel is szabadult egy csomó rádiós ‘sztár műsorvezető’… miért pont egy ilyen rétegadó maradna meg?

Nekem meg tele van a kocsim hangoskönyvekkel. Úgyis nagyon elhanyagoltam már az utóbbi időben Pratchett bácsit.

ps.
Csak azt mondja meg valaki, miért vagyunk mi annyira töketlenek, hogy legalább itt, Pest környékén, ahol azért megvan a kritikus tömeg, hogy itt ne tudjunk üzemeltetni egy hallgatható kicsi adót? Ahol nem a Slágert akarják a műsorvezetők utánozni, ahol egyáltalán a szerkesztőnek van zenei ízlése? Nem álmodozom, létezik ilyen – csak éppen a neten. (Hogy egy dedikált jazz rádióról ne is beszéljek.) Vagy mennyit kell még várni rá, hogy az autórádió képes legyen netes streamet fogni? Mert onnantól a fenét sem fogja érdekelni az az akusztikus szemétdomb, ami ebben az országban van.

11 Comments

 1. Néha váltottam rá, nekem sok a duma.

 2. Snefi, ennyire nem tudsz olvasni? Azt írtam, hogy amilyen jól indult, annyira rossz lett. Szerinted nekem 2007 augusztusában előre kellett volna látnom, hogy 2009-re hallgathatatlan lesz az adó?

 3. hat azert nagyon varhato volt hogy mi fog lenni. :(
  jelenleg is mondjuk az mr2 megy a kocsiban de sokkal jobban hianyzanak azok a musorok amiket eltuntettek. pl horgaszas kozben egy ertlmes beszelgeto musor sokal jobb volt mint a mostani zene zene hatan…
  es most azt latni hogy aki ujongva hallgata z elejen most menekul tole. Hat eleg rosz :(

 4. Engem ne tekints reprezentatív mintának. Amikor beszélgetős műsorok voltak rajta, akkor abszolút nem hallgattam.

 5. A Jazzy hulladék.

  A Bartók az egyetlen hallgatható magyar rádió, ami zenét sugároz.

 6. Emlékeim szerint már most is léteznek netes rádiót vevő fejegységek. Nyilván még nem olcsó játék, de mondjuk én elégedett vagyok az MP3-mal is (és mivel hogy évek óta egy darab 30 perc körüli lemezt hallgatok autózáshoz, még az is túllő a célon :D )

 7. MP3 cédé nekem is be van rakva vagy tíz. De azokon csak az én – ugyan szeretett, de már unalomig ismert – zenéim vannak. A rádiónak megvan az a varázsa, hogy egy szerkesztő válogat helyetted, ráadásul nem is ritkán olyan jó zenéket ad be, melyeket addig egyáltalán nem ismertél.

 8. Q
  Reggel Fialának vagy jó napja van, vagy nem (ha nem akkor menekülni kell róla), de zeneileg nagyon ott van.

 9. A Sztár fM programját lehet hallgatni online a CDBT szerveréről (attól a pillanattól fogva, hogy levették FM-ről):
  http://www.cdbt.hu/webradio.html
  Itt van 80’s Hits is, az sem rossz…

Leave a Reply

Your email address will not be published.