Az igazi macska

Van nekünk egy nagyon hatékony macskánk.

Elajándékoznánk.

Nagyítás

Igen, Giziről van szó. Ma este telt be a pohár. Kajla erőt vett magán és szembeszállt vele, amikor megpróbált bejönni enni. Irgalmatlan csetepaté lett belőle, mire kirohantam, már csak Kajla nyüszítését hallottam a kerítés mögül. Gizi megtépte.

Nehéz eset, mert Nej egészen jóban van vele, meg hát, ha egyszer befogadtál egy állatot, akkor felelőséget is vállaltál érte. De ez igaz a többi állatra is, márpedig Gizi szemmel láthatóan addig nem nyugszik, amíg csak ő nem marad: Picúrt nem engedi be esténként a szobánkba, Kajlát pedig lassan két hete nem is láttuk.

Különösen azért nehéz eset, mert nem lenne Gizivel semmi baj – feltéve, ha ő lenne az egyedüli macska. Dorombol, bújik, szeretetre éhes – valószínűleg ezzel vette le Nejt is a lábáról – tévénézéskor az ölébe bújik… szóval minden megy rendben, amíg nincs másik macska is a láthatáron.

A teljes neve Tépőzár Gizella (ha felemeled, mindig jön vele valami textília is). Egy éves, ivartalanított, jóltáplált nőstény macska. Egyébként pedig a világ leghatékonyabb macskája, egeret, madarat, gyíkot, bogarat… mindent megfog. Ha befogadod, akkor biztos lehetsz benne, hogy több kóbor macska már nem megy be az udvarodba.

Jelenleg úgy állunk, hogy ki lett tiltva a lakásból – ami egyben kajamegvonást is jelent. Félteni nem féltem, mert nagyon jó vadász. De neki is, nekünk is az lenne a legjobb, ha megtalálná az ideális gazdáját: akit lehet szeretni és aki nem tart másik macskát.

Akit érdekelnek a részletek, a jpetrenyi kukac gmail pont com címen tud elérni.

Nagyítás

6 Comments

 1. És akkor lehetne újra szúnyoghálózni is :-).

  Örömmel befogadnám, de sajnos, van egy másik befogadott macskánk, kandúr, nem hiszem, hogy örülnének egymásnak… :-(

 2. @meow:

  A szúnyogháló lenne a legkevesebb, már megvan az elképzelés, hogyan tudjuk átalakítani a rendszert úgy, hogy mindenkinek jó legyen.
  Meg egyébként is, már a többi macska is eltanulta Gizitől a technikát.

 3. Apropo szunyoghalo:
  Elol jarokent annyit , h van 4 db macskank (1 fő és 3 tartalék) akik rendszeresen a becsukott szunyoghalon keresztul jartak at . A megoldas annyi lett nalunk,h fem szunyoghalo kerult az ajtora es erre a fem szunyogahlora meg egy 10mm*10mm-es fem halo. Na ettol kezdve nem kellet ujra halozni az ajtot.
  Befogadas: mint mar emlitettem van 4 macsek, nem biztos ,h a csalad orulne egy otodiknek is. Nalunk a kutya szelidittete meg a vadoc macsakat egyebkent.

 4. Fémhálóra még fémháló? Az már kommandósok ellen is véd.

 5. Adok érte cserébe két németjuhász keverék kutyust… ;-)

 6. Még mindig megvannak? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *