Idézet a Magas-Tátra fórumból

gödöllői_puma1:
A Morskie Oko-Rysyről én azt olvastam, hogy van ugyan kijelölt útvonal, de érdemes vezetőt vinni magunkkal. Ami nem feltétlenül hülyeség, mivel rendkívűl kitett a túraútvonal, tulajdonképpen 1 km út megtételévek majdnem 1000m szintkülönbséget teszel meg.

Mátyás király:
Egy km út 1000m szintkülönbséggel az nem egy függőleges fal?

This entry was posted in Utazás.

11 thoughts on “Idézet a Magas-Tátra fórumból

  1. Semmi meglepő nincs az első megjegyzésben. A darwin-i alaptételt igazolja. (A környezet – itt a zindex – hatása az emberre. Hülye környezetben ugyanis elhülyül.)

  2. Biztosan nagyon szőke vagyok, de az nem jó válasz, hogy ha vízszintesen megyek 1 métert, majd függőlegesen is egyet, az ugye 1 méteren 1 m szintkülönbség, de így csak a háromszög átfogóján (vagy hogy hívják) fogok gyalogolni, az meg 45 fok. Tehát a felvázolt emelkedő 45 fokos. Vagy?

  3. vagy elkezdesz gyalogolni egy métert felfelé…azt pont egy méter emelkedő, és egy méter megtett távolság is egyben.
    pókember tutira meg tudná ezt mondani! :D

  4. Időközben azért tisztázódott a dolog, és még én jöttem zavarba. Ugyanis teljesen természetes dolog, ha az ember, térképet tartván a kezében, azt mondja, hogy a következő egy kilométeren ezer méter lesz a szintkülönbség. Egyfelől a térképről ezt a két értéket – a befogókat – olvassuk le, a szövegkörnyezet meg lehetővé teszi a pongyolaságot. Másfelől meg kevesen tudnak fejben pitagoraszozni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *