Mélypont

Ritka szar kedvem van. Valószínűleg köze van hozzá annak, hogy anyagilag akkora gödörbe kerültünk, mint tíz éve sem. Öt helyről vártam nagyobbb pénzösszeget, sehonnan sem jött meg. Az összes bank- és hitelkártyánk a maximális hitelkeretig lemerítve. Nyilván lehetne még harcolni a pénzekért – fogok is- de ez semmit sem változtat azon, hogy ez a vonat már elment, ha majd április végén megjönnek a várt pénzek, akkor már kenhetem a hajamra. Füvet nyírni most kell, de arra nem futja, hogy vegyek egy szaros Auchan fűnyírót. A gyereknek most kell kifizetni a fogszabályzót, a BKV bérletet is most kell megvenni. A csekkeket szerencsére meg lehet csúsztatni egy hónappal. De két hét múlva Amerika… és kurvára nem fogom élvezni, hogy túrázás közben maximum üres kiflit fogok rágcsálni. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó mindent kint akartam megvenni: objektívek, Xbox játékok, karikatúra albumok, természetjáró könyvek… mind-mind sokkal olcsóbb kint, mint itthon, ha idehaza egyáltalán kapni lehet… cseszhetem az egészet.

Mindenesetre most nagyon elgondolkodtam, hogy mi vezetett idáig. Hogy miért vagyok olyan balfasz, hogy beleadok apait-anyait, hogy mindennel elkészüljek időre… aztán meg lófasz a seggembe.

7 Comments

 1. Provident

  tudod.. készpénz… igaz 3562387548251384% a TaHoeM

  :-DDDDDDDDDDDD

  Najó ez durva humor volt. Sohatöbbet :-D

 2. részvétem. Elég régóta olvasom írásaidat, és ha nem is értek mindig mindennel egyet tisztellek azért ahogy a dolgokhoz állsz.

  Szerintem sokan vagyunk így.

  Esetleg indíthatnál egy drive fund-ot, egy fűnyíróért, vagy épp egy amerikai steak vacsoráért. Másnak már bejött, lásd
  http://plastik.hu/2006/11/20/fund-drive-instant-hit/

  Részemről támogatnám azt az embert, akinek blogja a 6 olvasott feed-em közt van.

  w.

 3. Wotan,

  Köszi. :)
  Szoktam olvasni Józsi írásait, láttam ezt is, drukkolok neki. De engem feszélyezne az ilyesmi. Én akkor szeretek írni – legalábbis erre a blogra – ha kedvem van. Meg kényes vagyok arra is, hogy szabadon írhassak – és itt az érzet is számít. Ráadásul elvből reklámellenes vagyok… szóval megleszek hirdetési felület nélkül. Meg remélem, ez most csak átmeneti likviditásprobléma.

 4. Szerintem Te a most beindult hirdetési dolgára gondolsz. Amire én linkeltem, az egy korábbi pénzgyűjtés (fund drive), aki akar utal pízt. Főleg paypal.

  nem, ismétlem NEM hirdetés vagy reklám. Egy módja a hála kifejezésének. Materiális, na de és?

  w.

 5. Ja, emlékszem. Ezzel az a baj, hogy én ahhoz az embertípushoz tartozom, aki végtelenül rühell kérni. Megszoktam, hogy mindent magamnak csinálok – és nagyon zavar, ha kérnem kell.
  De más oldalról, a blogolás tényleg képes segíteni az emberen: az öt partnerből az egyik bejelentkezett ma este, hogy akkor a jövő héten utalna. És ez már elég, egyelőre.

 6. A kéréssel én is így vagyok-rühellek kérni…
  Kitartást neked és ne csüggedj!

  Ja én örömmel rágcsálnék üres kiflit, ha mehetnék Amerikába :-)

 7. Hát, ha nem vettem volna meg a repülőjegyeket még februárban, akkor most nagyon elgondolnék rajta, hogy megengedhetem-e magamnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.