Creative Commons bambusz

– Lemásolhatod. De úgy add tovább, ahogy kaptad – fűzte hozzá Soci, amikor ideadta a tizenkettedik bambusztövet.
Ez csak elsőre tűnt viccesnek. De már kiszedéskor látszott, hogy ezek a bambuszok komolyan gondolják a szaporodást. Valószínűleg záros időn – egy-két éven – belül én is abban a helyzetben leszek, hogy irtanom vagy odaajándékoznom kell a bambuszdzsungelt.
Persze ez még jócskán arrébb lesz, egyelőre a záportározó kerítése végtelen mennyiségű növényt látszik felvenni. De tök jó lesz, ha már egy örökzöld magas bozótot fogunk látni összegrafitizett betonfalak helyett a teraszról.

Képek:

Nagyítás Nagyítás

Így utaztunk. Ha azt hiszed, marha nehéz volt sebességet váltani, akkor megvígasztallak, jobbra sávot váltani még nehezebb volt. Nem is nagyon forszíroztam, úgy állítottam össze az útvonalat, hogy ne kelljen ilyesmit csinálnom.

Nagyítás Nagyítás

A hatalmas gödör bambuszai. Ugyanis amikor a gödröt ástam, akkor azt hittem, hogy egy nagy darab bambuszbokor jön, hatalmas gyökérzettel. Most viszont jött tizenkét vékonyabb szál. Kettőt beletettem a nagy gödörbe – 40 percen keresztül csak a földet lapátoltam vissza – a többit pedig ledugdostam a betonfal mellé.

Nagyítás Nagyítás

Itt vannak. Tényleg kíváncsi leszek, megmaradnak-e, mivel nagyon kapkodva lettek elültetve. (Fél hatkor értem haza a fuvarral, akkor kezdtem neki gödröket ásni, végül már jócskán sötétben fejeztem be a melót.)
Ennek ellenére a jobb oldali kép nem vasárnap készült, az csak a ronda hidegfront, mely az elkövetkező napokban le fogja tarolni a rügyeket a környéken. A bambusz bátran szembenéz vele.

7 Comments

 1. Nálunk is van bambusz; ha most kéne ültetnem valószínűleg körbebetonoznám:)

 2. Nem semmi látvány lehettél!
  Csoda, hogy nem állítottak meg a rendőrök.
  Engem ma reggel azért állítottak meg, mert kiégett a jobb első tompítottam.
  De nem kekeckedett:-)

 3. bdani,

  Na most gondold el, milyen jo helyre kerultek itt. Amikor elultettem oket, csak annyit sugtam a fulukbe: Fuss, Forest, fuss!

 4. S.Balage,

  Attol en is tartottam egy kicsit, de szerencsere nem voltak kint az M0-an.

 5. Én is csak meg tudom erősíteni, ha megmaradnak, néhány év múlva írtani fogod és ajándékozni, hogy minél kevesebb legyen :-)
  Nagy előnye, hogy télen is takar és zöld, de tavasszal, nyár elején rengeteget “szemetelnek”.Az eredeti tőtől akár 10-15 méterre is jönnek új hajtások százával,a nagyobb szálak már 5-6 méter magasak.Szóval jól választottál, szebb lesz a látvány a jelenlegi betonfalaknál :-)

 6. Miért olyan nagy baj, ha ilyen szapora a bambusz? A felesleget jól kivágod, aztán némi szárítás után mehet a kazánba. Biomassza-alapú fűtés.

 7. A gyökerei megfojtanak mindent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *