Lovak a metrón

Nem a vizilovakra gondoltam.

Félálomban bóbiskoltam, a hangszóróból hallottam, hogy ‘Deák-tér’ – amikor lópatkók csattogása ütötte meg a fülemet.
– Miaf? – pattant ki egyből a szemem.
Addig tekeregtem, amíg ki nem láttam az ablakon. Nem, nem lovak voltak – csak a leszálló tömegben szokatlanul sok hölgy volt. Tűsarkúban.

6 Comments

 1. Na, ez jó téma. Himsoviniszta feudális bunkó leszek, de szívem szerint retorziót alkalmaznék az ilyenek ellen. A metró az hagyján. De amikor hajnalban arra kell ébrednem, hogy valami dáma végigkopácsol az ablakunk alatt a belvárosi utcán, az a halálom. Pedig a 3. emeleten lakunk, de brutálisan behallatszik.
  Aki hajnali 6-kor gyalog (v. tömegközlekedve) megy dolgozni az nem dáma. Az rabszolga. Azok meg ne divatoljanak. 100 éve elképzelhetetlen lett volna ilyesmi. Beteg ez a világ.

 2. Ehe. Ezt olyan lenyugtató, pasztellszínű írásnak szántam. Erre jó esély van egy szexista vitára. :-) De tőlem… jöhet.

  A témához. Én leginkább sajnálom szegényeket. Az, hogy valaki szép akar lenni, az független attól, hogy valaki takarítónő vagy dáma. Márpedig a magassarkú cipőnek pont az a célja, hogy kiemeli a vádlit, kecsesebb formát ad a lábnak.

 3. “…kiemeli a vádlit, kecsesebb formát ad a lábnak”. A tulajdonosnak meg klassz kalapácsujjat.
  Egy vádli pedig lehet szép lapossarkú cipőben is, csakk sajnos sportolni kell hozzá.(mondjuk a bridzs és a sakk kevésbé alkalmas ilyen célra).

  A kopogasról csak annyit, hogy nem a tűsarok tehet róla, hanem a cipő talpa. Valamiért még mindig sokan gondolják, hogy az az elegáns cipő, aminek kopog a sarka és/vagy a talpa.

 4. Ha már…akkor szóljon egy nő is…
  PIxnek:
  1. Lehet, hogy buliból tér haza hajnalban.
  2. A “rabszolgalét” nem a hajjnali indulástól és az autónélküliségből fakad. Lehet valaki 10-kor indulóan és autóval is rabszolga. hajaj, de még mennyire, csak abba ringatja magát, hogy ő bezzeg nem az.
  3. A halálom, amikor hajnalban, sőt éjszaka a belvárosi lakásom ablaka alatt valami macsó döngeti a motorját, csak járatja a gépet, hogy jó zajos legyen.

  Amúgy meg aki magassarkúban jár, az megérdemli. ERősen célszerűtlen darab.

 5. gyuzsu:

  1. Taxi
  2. Én is rabszolga vagyok, ez nem kérdés. De nem is viselkedem máshogy. Majd ha nem leszek az, akkor elköltözöm egy vidéki palotába.
  3. Az autós buzikat is legéppuskáznám, nem vagyok részrehajló :))))

 6. Pix
  1. Lehet, hoyg szeret a hajnali hűsben a narancsos napkelte fényében sétálgatni Í:-DD
  2. ÉLjenek a rabszolgák!!
  3. Akkor megnyugodtam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *