1 óra 10 perc

Ennyi idő alatt sikerült eljutnom ma reggel a kék metróig. Mostanában ritkán morgok a BKV-ra, valahogy már beletörődtem abba, hogy szar – de ez a mai reggel kiverte a biztosítékot.
Oké, az a személyes balszerencsém, hogy az orrom előtt ment el a busz. Azon a vonalon két járat jár, mindkettő 20 percenként, egymáshoz képest pár perc különbséggel. Ez most azt jelentette, hogy durván 16 percet kell várnom. 22 perc után jelent meg a busz, ugyanabból a járatból, amely korábban az orrom előtt ment el. A busz pukkadásig tele volt és mivel a távolban megláttam egy másikat, így erre nem szálltam fel. Jó lesz nekem az is, az egy-két perc különbség már nem számít és legalább kényelmesen utazok. Még azt a 10 perces késést is megbocsátottam neki, melyet az ötperces távon szedett össze. Csakhogy ez nem az a járat volt. Valami számomra ismeretlen Pestlőrinc busz futott be, tök ismeretlen desztinációval. Álldogáltam még egy kicsit, majd miután biztossá vált, hogy a busz kimaradt (bakker, húsz percenként induló járat!), így a BKV nemi életére vonatkozó csatakiáltásokkal elindultam a villamosmegálló felé. Igaz, hogy az plusz tíz perc séta és a villamos is baromi lassú – 40 perc alatt ér a Határ úthoz – de legalább 5 percenként jár.
Így jött össze a 70 perc. Ehhez adódott a metró 40 perce, meg a túlsó buszjárat húsz perce. (Csak jelzem, ott is kimaradt egy busz, de szerencsére az 7 percenként jár.)
Kicsit olyan érzésem volt, hogy a fiúk most egalizálják a tegnapi sűrített járatokat.

Mindenesetre örültem, hogy ebédre beértem.

15 Comments

 1. Mondjuk így jár, aki a dél-pesti rák faszáról jár az észak-pesti rák faszára. Alapban mennyi a szintidőd?

  Ill mire a felháborodás? Elfogyott az ebook a PDA-ból?

 2. Alapban:
  BKV: 1 óra 15 perc
  Bringa: 1 óra 26 perc + zuhanyzás 20 perc
  Autó: 1 óra 20 perc.

  Na most, ehhez nézd a mai 2 óra 10 perces beérést.
  Szakadó esőben meg az ebook olvasás sem igazi perspektíva a buszmegállókban: nem beszélve arról, hogy nálunk nem munkaidő van, hanem elvégzett feladat. A kutyát nem érdekelte, hogy 11-re értem be – megcsináltam a mai adagot vagy sem? Azaz az utazgatási idő a délutáni szabadidőmből ment el.

 3. De hasznosítani kell a tömegközlekedési időt is, hogy lenyomd a stressz-szintet.

  Nekem mázlim volt. Mind a reggeli kocogás, mind a melóbamenetel esőmentes időszeletben zajlott.

 4. Egy ora husz perc ?!? Bakker, en meg mar hajnali fel hetkor a melohelyen ulok azert hogy a 40 perces beeresem 20 percre leszoritsam. Nekem megeri: asztaltol asztalig 20 perc, koran reggel csend es nyugalom az irodaban, azt csinalok amit akarok kb. 9-ig. Nincs buz, nincs zaj, nincsenek keregetok, zsebtolvajok, hanyasfoltok.

  Arrol nem is beszelve, hogy az evek alatt a metron szep kis allergia fejlodott ki nalam: ha metrora kell szallnom ket perc utan taknyom nyalam osszefolyik. Nem tudom, hogy mitol, nem tudom, hogy mekkora a psziches faktor.

 5. Szindbad,

  Reggel 6-kor nincs metróallergiád, reggel 8-kor meg lenne?

 6. varanusz: Autoval jarok. (Az elmult par evben. Elotte masszivan metroztam. Az az erdekes, hogy akkoriban meg nem folyt mindenem a metron, csak az utobbi idoben.)

 7. Gondolom nem boldogít, de a buszkimaradás állandó jelenség Budán is, mind a 8-as, mind a 112-es járatnál. És ezek akarnak sztrájkolni fizetésemelésért? Hát egyfolytában azt csinálják!

 8. Autóval járni helytelen, köz- és önveszélyes. Ugye tudod, hogy a légszennyezés nagy részét az autósok lélegzik be? Nem lehet, hogy ez az allergiád oka?

 9. varanusz,

  Nem mindegy, hogy 20 percet lelegzem a szurt legterben az ut szennyezodeseibol vagy 4-szer 20 percet nyitott bkv ablakok mellett a buszon zotykolodve. :D

  Egyebkent valoban helytelen, dehat nincs jobb.

 10. Azért én mégicsak autóval járok (az utóbbi 7 évben). XI. kerületből elöbb a XIII. kerületbe, aztán a X.-be. Később XXII.-ből a XI.-be. Most Diósdra. Buszjárat óránként, indulás Camponától, menetidő 20+ perc. Persze előbb a Camponáig is el kell jutni, az vagy 2 átszállás, vagy egy+15 perc gyalog. Autóval az egész 15 perc. Ráadásul, amikor a tömeg jön befelé én kifelé megyek és fordítva… Vesse rám bátran az első követ aki buszozna inkább…

 11. Vagy aki nem járna Diósdra inkább :)

 12. Varánusz,

  Ez mind szép és jó. Én sem autózom. De csütörtökön Óbudán dolgoztam és annak ellenére, hogy minden csatlakozásom egyből volt, két óra alatt értem ki.
  Azért ha oda kellene járnom minden nap, akkor már igencsak elgondolkodnék.

 13. Persze, Nyírmihálydiba meg 6h lenne az odaút. Az ember mérlegel, akkor is, amikor költözik, akkor is, amikor munkahelyet választ. Valamit valamiért.

 14. Ja, csakhogy van amikor a munkahelyválasztás magasabb prioritású, mint a lakóhelyválasztás. És egyik sem olyan, melyet az ember hip-hop letud.

 15. Arról már nem is beszélve, hogy sokszor nem lehet csak a hely alapján dönteni egy állásról. Pl. a közelbe senki nem keres pályakezdő informatikust, ellenben Budán. Na most itt légy okos. Költözni meg az ember nem szokik túly gyakran, meg nem is nagyon lehet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.