The show must go on

Gondolhatták az Istenek, amikor megtervezték ezt a hetet számomra.

Rögtön azzal kezdődött a nap, hogy kitoltam hátul a bringát – és egy akkora szarkupacra bukkantam a kertkapunál, hogy csak háromnapos hidegélelemmel gondolhattam arra, hogy megkerülöm. Valaki odaszaratta a kutyáját a kertkapunk elé. És nem is akármekkora kutya lehetett. És nem is akármilyen büdös lehetett a bele, mert a környéken a fakerítésről nekiállt lepattogni a lazúr.

Aztán elindultam, eltekertem Újpestig, majd 5 percre a munkahelyemtől beszoptam egy defektet. Már megint. Nem tanultam a múlt heti esetből, megint nekiálltam morogni a defektálló Conti GP4000-re – és megint hiába. Ugyanis most a szelepszár tört el. Egy Conti belsőnél. Ilyet sem láttam még. Elhasználtam az utolsó tartalék belsőmet is.
Aztán egy percre a melóhelytől leszedett a bringáról egy parlagfűallergia-roham. Már nem emlékszem, hogyan vergődtem el a kapuig, mindenesetre amíg be nem rongyoltam a zuhanyzóba, taknyom-nyálam összefolyt. Dicsőséges érkezés volt.

Hazafelé egy kicsit korábban indultam el, mert el akartam menni egy hardver üzletbe. (Lehet, hogy el se hiszed, de három éve semmilyen mentési eszköz sincs otthon). Tekertem, tekertem… aztán egy busz – még Újpesten – leszorított a dzsuvásba, amikor meg visszamanővereztem, újabb defekt. De legalább pont lámpánál, így egy minimum kétperces pantonim műsorral egész pontosan ki tudtam fejezni a buszvezető számára, mit gondolok róla és felmenőiről.
Kicsit szurkoltam, hogy ez már normális – megragasztható – defekt legyen, mert ha ez is olyan egzotikus lesz, mint a hirtelen most beköszöntött kettő, akkor mehet a telefon Nejnek, hogy “Irén, köllesz!”. Szerencséje volt. Egy tűzőgépkapocs állt bele a gumiba, szorgosan összetűzve a külső gumit a belsővel. A predátor.
Megfoltoztam, de simán kicsúsztam a hardverbolt nyitvatartásából. Semmi baj, úgyis el kell mennem tartalék belsőkért, irány az egyébként is útbaeső kerékpárszaküzlet.

Mit tippelsz?

Az üzlet váratlanul elköltözött.

4 Comments

  1. Tucc élni, mondjuk meg :)

  2. Gyerekkoromban tömör gumis biciklim volt. Max a nagyapám által kinthagyott szegbe mentem bele, pontosabban inkább át.

    Defektbiztos, az biztos ;)

  3. Hát, nem sokkal másabb a helyzet. A gumira írt előírás 9-11 bar nyomás. Ezt már a benzinkutas kompresszorok sem tudják, eddig egy olyan kutat találtam, ahol a 8 bar összejön.
    El tudod képzelni, mennyire kemény ez egy 25 mm vastag guminál?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *