Buzz Aldrin

Nagyon sokáig nem volt kedvem blogot írni. Egyrészt lassan már a szomszéd lánya is blogol és ekkora zajban halkan kommentezni meglehetősen bátor vállalkozás.
Másrészt négy és fél évig vittem a Világökörség nevű karikatúramagazint – mely inkább blog volt, mint magazin, de 99-ban hol volt még ez a szó? – és nagyon elegem lett a rendszeres publikálási kényszerből: amikor a dátum kényszerített megjelenésre és nem a mondanivaló.
Harmadrészt meg van nekem naplóm, abba lehet bátran írkálni, nem fenyegetik az embert retorziók.
Viszont a szünetben történt némi változás: új rajztechnikákat fedeztem fel és újra elkezdtem firkálni. És újra elkezdtek tetszeni a rajzaim.
A Világökörséget nem pörgetem fel, mert ahhoz nincs időm, de ezen a fórumon publikálhatom, ha születik valami érdekes – közte meg kitöltöm a helyet mindenféle motyogással.
Ja, és hogy miért Buzz Aldrin?
Mostanában annyian jönnek ezzel az idióta yuppie maszlaggal, hogy “csak az elsőt jegyzik meg”, “csak elsőnek érdemes lenni”… és mindenhol azt hozzák fel elrettentő példának, hogy ugyan ki emlékszik már arra, ki lépett _másodiknak_ a holdra.
Dafke utánanéztem: Buzz Aldrin.
Éljenek a másodikok… a harmadikok… és mindenki, aki elindult.

6 Comments

 1. Sadly, English is the only language that I speak, so I’m not sure what you said about Bbuzz Aldrin. Hhowever, I do feel compelled to tell you that I named my cat after the man.

 2. Er… in this comment I use Aldrin’s name as a symbol. You know, here has just begun the rage of the wild capitalism and here are more and more yuppies. One of them buzzwords is that “Only the first one is important; nobody knows, who was the second. Or does somebody know, who was the _second_ man, who stepped to the moon?”
  This makes me angry, so I’ve sent a message to them: yes, I know, who was. And long live the second and third ones as well.
  The name of your doggie is fine.:-)

 3. Oh, sorry! I want to praise your cat’s name.

 4. Nnna, két hét megfeszített küzdelem után végre elértem idáig is. Mert a jó blogokat visszafelé kell olvasni. Köszönöm. Jó volt.

 5. Erre csak azt tudom mondani, hogy gratulálok. :-)
  Nem hittem volna, hogy erre még bárki is veszi a fáradtságot.

 6. Egy ismerős ismerősének ismerőse blogján akadtam rá a linkre, aztán valahogy itt ragadtam. :)
  Talán azért, mert ugyanaz a szakmánk, talán azért, mert szinte egymás mellett lakunk, sőt az egészségügyi probléma is hasonló… de maradjunk inkább annál, hogy a kifejezetten élvezetes stílus a fő ok. És maradok továbbra is. :)