A kiirthatatlan Visio

Gondoltam, bedobom, legyen egy kis szakma is.

Egy év kihagyás után elindítottam a Visiót, mert rajzolnom kellett egy újabb Burda szabásmintát. Rendben megtörtént, bezártam. Azóta minden restart után automatikusan elindul a program. Nyilván nem egy világraszóló tragédia, bezárom, oszt jól van, de kifejezetten bosszant, hogy nem találom, hol lehetne ezt a hülyeséget letiltani.

 1. A Task Manager/Startup fül alatt nincs semmilyen Office alkalmazás, még csak disabled módban sem.
 2. Sem az All User, sem a saját felhasználóm Startup folderében nincs semmi.
 3. Elindítottam az msconfig-ot, mondjuk ott csak service indítások vannak, de ott sincs semmi Visióra utaló bejegyzés.
 4. Megnéztem a Scheduled Task listát, ott sincs Visio indítás.
 5. Rákerestem a registry-ben, de majdhogynem reménytelen, a ‘visio’ kifejezés sajnos nagyon sok egyéb kifejezésben szerepel. (Provision, revision, stb.)
 6. Direktben megnéztem a registry-ben az autostart bejegyzéseket, konkrétan itt:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  Semmi.
 7. Átnéztem a Visio beállításait, van-e valahol olyan, hogy automatikusan induljon el restart esetén. Nincs.
 8. Rákerestem a neten, egy embert találtam, akinél ugyanez van, a szerencsétlen több helyen is feltette a kérdést, utána meg idegbe szakadt a hülye válaszoktól.

Szóval ennyi. Találkozott már valaki ilyesmivel?

11 Comments

 1. Én nem, de nálam a registy editorban alul van egy olyan jelölőmező, hogy Match whole string only. Ha nálad is, talán úgy találsz valami hasznosat.

  • Köszi, ez teljesen kiment a fejemből. Felraktam, lefuttattam, átnéztem a listát, de sehol sincs semmi Visio-ra utalo bejegyzés. Pedig a dög elindul a startup után.

   • Nem lehet, hogy valami session cucc beragadt neki? Rémlik, hogy a Windows 10 egy nagy (hangon behirdetett) feature-e, hogy pl reboot után vissza tudja állítani a reboot előtt futó alkalmazásokat… valahogy. Én annak idején minden ilyen óborzalmat kikapcsoltam valami tweaker eszközzel, mert ezeregy baj volt vele, szóval nem tudom, pontosna mit meg hol kellene, de erre érdemes keresni.

 2. Illetve, settings/accounts/sign-in options -> automatically save my restartable apps…

 3. Köszönöm mindkettőtöknek, ez volt az. Miután kikapcsoltam az újraindult Visio-t, valahogyan még bentmaradt egy Visio a process-ek között. End Task, és az újraindítás után már béke van. (Az automatikus mentést is kikapcsoltam.)

  • Igazán örülök, hogy valami használható tippet adtam (tunk). És ez elmúlt 10+ év alatt már másodszor :) (az első még valami régi nas auth probléma kapcsán volt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *