Céklás tócsi

Ne. Lehet, hogy jó ötletnek tűnik, de hidd el nekem, nem annyira jó a tócsi keverékébe céklát is belereszelni. Igen, tudom, a cukkini egészen jó bele. Elismerem. De a cékla nem.
Pedig… alapvetően adja magát. Sokszor szoktam összedobni ebédre ilyen hagymás-fokhagymás ágyon sütött krumplit céklakockákkal… és finom. Nagyjából ugyanez lenne a céklás tócsi is. De az meg nem jó. Kezdve ott, hogy kifejezetten kellemetlen a szaga. Nem is igazán értem. De ettől még kellemetlen. Ízre meg… a cékla édessé teszi a keveréket, illetve a kellemetlen szag benne marad egy kicsit az ízben is. Jó, a harmadik sütésre hozzá lehet szokni, különösen úgy, hogy minden sütésnél elfogy egy pohár bor, de ez csak a pillanat hangulata. Ha kisétálsz a konyhából, majd visszajössz, megcsap a szag, kóstoláskor megcsap az íz és már nyúlsz is a borospohárhoz. Igazán sajnálom, mert nekem nagy kedvencem a cékla, a tócsi meg olyan csemege, amelyet évente egyszer engedek meg magamnak… de mit csináljak, nem barátok. Szemben a cukkinivel, melyet kifejezetten nem szeretek, de mégis jó a tócsiba. Valaki kifejezetten hülyén rakta össze ezt a világot.

2 Comments

    • Amikor akasztják a hóhért. :D
      Az egy dolog, hogy simán elfelejtettem, hogy egyszer már kipróbáltam ezt az improvizációt. Olyan is egyre többször van , hogy nem emlékszem, miről írtam és miről nem.
      Viszont ez az emlékeztető jó jel. Arra utal, hogy ez a kellemetlen szag nem volt normális. Hiszen akkor emlékeztem volna rá. Lehet, hogy valamelyik alapanyag nem volt rendben és az nyomta rá az ízét a végeredményre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *