No comment

Most őszintén, miért vitatkozol az interneten? Egy semmiből szóló hanggal? Még az is lehet, hogy egy viziló van a vonal túloldalán, aki megtanult gépelni. Miért fontos neked, hogy meggyőzzed az igazadról?

Valld be, hogy nem is az a fontos, hogy meggyőzzed. Az egódnak fontos, hogy legyőzzed.

Ha csak úgy otthagyod, egy ‘de nagy hülye vagy’ legyintéssel, akkor az illető szétkürtöli mindenfelé, hogy ő győzött, az aréna pedig neki fog tapsolni. Ezért nem hagyod ott. Hanem győzködöd, magyarázkodsz, felhúzod magad, dühöngsz. Egy hang miatt a semmiből. Aki lehet, hogy egy víziló. Vagy egy nyáladzó idióta. Egy végtelenül ostoba, meggyőzhetetlen alak. Vagy lehet, hogy direkt azért játssza a hülyét, mert élvezi, hogy bosszanthat.

Ebből a patthelyzetből csak egyféleképpen szabadulhatsz: ha be sem szállsz. Zavar, ha valaki hülyeségeket beszél? Legyints rá. A legbiztosabb az, ha a hülyeséget el sem olvasod. Ha pedig erőszakoskodnak, provokálnak, hogy igenis reagálj rá, akkor intézd el azzal, hogy ‘Olyan korban élünk, amikor a vélemény szabad, de ezzel párhuzamosan a vélemény leszarása is szabad. Én most az utóbbit választottam. Bocs.

7 Comments

  1. Úgy voltam, hogy reagálok. De mégsem

  2. Van még egy opció, ha tanító típus vagy, és szeretnél másokat megmozdítani *valamerre*. Persze ez sem mentes az egótól – mert mi lenne az?

    De ez meg könnyen kifut a tudálékos felé, szóval ezt sem érdemes túl sokszor bevetni :)

  3. Az emberiség egyik legnagyobb találmányát miért ne arra használjuk, hogy megmutassuk, a mi szerszámunk a nagyobb? :D Sajnos sokan gondolják így, akárcsak autóvezetés közben.

  4. Nem rossz. A végén a “bocs” helyett annyit mondanék inkább, hogy “így kell tovább élned” (you have to live with it – ezt kerestem magyarul).

  5. Kötelesség. Ahogy a klasszikus mondja:

    https://xkcd.com/386/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *