Micsoda éjszaka volt

Mostanában a padláson töltöm az estéimet. Nem azért, mert annyira jó hely – persze nem is rossz – hanem azért, mert gyakorlok beszélni. Ne nézz furán. A homeworking egyik hátránya, hogy az ember elszokik a hosszú beszédektől, most pedig megint olyan hetem van, hogy napi 4-5 órát kell beszélnem, gyakorlatilag folyamatosan.
Tegnap este is toltam, ahogy kell. Éjfél körül hazajött Nej valami céges buliból, elbeszélgettünk. Én kiültem a padlásnyílásba, lelógattam a lábamat, ő pedig nekitámaszkodott a létrának. Aztán elment aludni. Hajnali egykor fejeztem be a felkészülést, mentem volna le. Volna. Nej olyan jól támaszkodott a létrának, hogy az becsuklott és meg is akadt a padlóban. (Ez egy ilyen összehajtogatható és plafonra feltolható létra.) Próbáltam fentről kimozdítani a holtpontról, de sehogyan sem sikerült. Kábé egy métert le tudtam ereszkedni, innen már csak másfél méter ugrás kellett volna, viszont félő volt, hogy az elrugaszkodás ereje kimozdítja a holtpontról a létrát és akkor ugrás helyett pofáraesés lesz. Betonra. Másfél méterről.

Hmm. Kiültem megint a feljáróba. Gondoltam, felhívom Nejt telefonon, hátha még nem alszik.
Kiválasztottam a favoritok közül, meg is jelent az arcképe, ráböktem a mobilszámára. A készülék tárcsázta is. A híváslistából a legutolsó számot. Hajnali egykor. Az IQJB üzletfejlesztési igazgatóját. Mondom, hajnal egykor. Pánikszerűen nyomkodtam a ‘leteszemleteszemleteszem’ gombot, de lefagyott a kezelői felület, nem reagált semmire. Az illető viszont felvette. Hajnali egykor. Szerencsére hamar letette, én pedig újraindítottam a telefont. Utána már rendben működött. Hívtam Nejt, naná, hogy aludt, nem vette fel. Végül valahogy lejutottam: lelépkedtem, amíg tudtam, utána csimpánzolva, azaz csak kézzel kapaszkodva a fokokba, leengedtem magamat.

Odabent egész nap kerestem az illetőt, hogy elmondjam, mi is volt ez, meg elnézést kérjek, de nem sikerült találkoznunk. Lehet, hogy este felhívom. Mondjuk hajnali egykor.

4 Comments

 1. Szerintem is az éjjel egy a jó időpont. Azt már megszokta. Amúgy milyen mobilod van? Csak hogy el tudjam kerülni.

  • Lenovo Vibe P1. Egy évvel ezelőtt vettem, fél év után egy kajakos túrán elázott, kuka. Mivel nagyon elégedett voltam vele, ugyanolyat vettem. Fél év után ez volt az első botlása. (Viszont Nejnek is ugyanilyen van és jelezte, hogy egyszer már vele is eljátszotta ugyanezt.)

 2. Hát akkor ezt annyira nem tudom elkerülni, mert nekem is Lenovo van (A7000), és elég jól muzsikál.

 3. Ez egy olyan része a telefonoknak, ami szerintem eléggé kiakasztó.
  Mert jó, hogy a telefonálás része össze van kötve a számítógép részével, így lehet a telefonos dolgokkal is varázsolni (névjegyzék, hívásokat programmal összekapcsolni, telefonos vírus ami az éjszaka közepén felhívja az ukrán vetkőzős lányokat, stb…). De valahogy ennek a kettőnek külön kellene lennie. A telefon résznek prioritása kellene, hogy legyen. Hogy az biztosan mindig működjön, merüléskor az utolsó csepp energia a telefon részé legyen, stb… A kettőt valahogy el kellene választani..

  Nekem gyakori, hogy 20-60-100 másodpercet kell várni, míg a telefon szoftverje hajlandó elindulni. Mert éppen valami nagyon dolgozik a háttérben.
  (a telő Samsung S1-7, de egyébként mindegy.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *