Küldetés

Olvasom a sajtóban, hogy miket nyilatkozgatott megint ez a szerencsétlen Kazahsztánban. Olvasom, és nem vagyok elégedett vele. Ez így kevés. Jóval nagyobbakat kellett volna nyalnia a komcsi diktátornak, jóval látványosabban kellett volna szembeköpnie az itthoni tábort. Jóval látványosabban kellene demonstrálnia, hogy ‘nesztek, barmok, ezt is megtehetem, mert így akarom’.
Orbánnak ugyanis küldetése van. Mégpedig az, hogy beleverje az ostoba, konok magyar fejekbe, hogy a politika nem egy tévésorozat, nem egy távoli barátokközt, ahol szurkolunk a szimpatikus szereplőnek és utáljuk az ellenszenvest. Nem, a politika tétre megy, a tét pedig az életünk és a boldogságunk. Ehhez Orbánnak annyira el kell csesznie az országot, hogy mindenki ráébredjen a saját felelősségére. Tekintve, hogy még mindig jelentős számban vannak Fidesz szavazók, így Orbán még korántsem végezte el a történelmi feladatát. Szurkoljunk neki. Szerencsére nem vacakol, egészen nagy léptekkel halad.

5 Comments

 1. Nahát JoeP, eddig nem nagyon volt politikai felhangú bejegyzésed. Vagy ez áprilisi tréfa?

 2. Ez nem politika. Ez egy keserű megjegyzés Magyarország jelenlegi társadalmáról.

 3. Félben van egy kis novellám, amiben a fiúk a mátrixban beszélgetnek, hogy gyengén halad a misszió ügye amire vállalkoztak: felébreszteni a magyarokat. Inkább valami könnyebbel kellett volna kezdeni.
  részlet:
  “-‘Nem mennek az ébresztőhelyekhez… Hiába zártuk be a boltokat!
  -Mert szar a foci Morpheus. Erre is gondolni kellett volna, nem csak az új ébresztőket lerakni. Itt kellett volna tartani a Matthaust. Mi újság odabent?
  -Tony és Hemü próbálta őket felingerelni a házakkal, de rosszul adagoltak és gyorsan elült az ügy.
  -Ne bántsd Hemüt, ő legalább próbálkozik azzal a bohócfocival!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *