Fogságból fogságba

Csütörtök éjfélkor elment az internet. Hajnal egyig még kinlódtam egy mobiltelefons tetheringgel, de lassú is volt, szaggatott is, hagytam a fenébe. Reggel a szokásos fél nyolcas kelés, wifi teszt még az ágyból, internet továbbra sincs. A térdem miatt ma sport sincs… akkor meg minek keljek fel? Aludtam fél tízig. Reggeli, kávé, egy kis tethering, van-e valami nagyon sürgős meló. Nem volt. Déltájban nekiálltam ebédet főzni. Ebéd után újabb internet teszt. Negatív.
Ettől persze még rengeteg dolgot tudtam volna csinálni. Itt van például a kert az őszi munkákkal. Öt, vagy hat hétvégére előre tekintve, most van egyedül időm rá. Egy csomó munkahelyi doksi, át kellene olvasni. Meg kellene vágni a balatonkerülős videókat is. Tanulnivalóm is lenne bőven.
De most egy gyerekkori megoldást választottam. Kerestem egy jó könyvet és félrevonultam a kuckóba olvasni. Kizártam magamból a világot: ketten maradtunk a könyvvel. Időközben családtagnak tűnő emberek mászkáltak körülöttem, de nem hagytam magamat megzavarni. Hajnal négy körül kezdtem fázni, bementem a lakásba. Nej és Barna reggel hatkor keltek, kicsit furán néztek rám, de aztán békénhagytak. Kilencre végeztem ki a könyvet.
Kábé 20 órára elmenekültem az egyik fogságból a másik Fogságba.

4 Comments

 1. Na ez jó, megyek keresek is egy könyvet.

  Bár net van, de nem érdekel.

 2. Ez a bejegyzés összekacsintás azokkal, akik már olvasták a könyvet. Spíró munkájának legalább négyféle értelmezési szintjét érzékeltem, ebből az egyik a filozófiai: mi is az a fogság, ki is a börtönőr az életünkben?

 3. En epp csak elkezdtem a konyvet… erdekes, de egy kicsit le kell lassulni hozza. Mondjuk nem igazan szoktam filozofiai jellegu konyveket olvasgatni…

 4. Jó router, bele egy LTE stick backupnak, ennyi.
  Ha van a családban egy mobilinternet előfizetés, akkor már csak egy Duonet kártyát kell minimális díjért fenntartani, párszáz forint a backup lehetőség havi díja. Ha kimaradás van, akkor arra az időre kell csak átváltani egy nagyobb, mondjuk 30 GB-os csomagra. Aztán visza.
  Időarányos számlázás miatt nem gond akár pár napig kifizetni. Nálam ez van Telekomtól, bocs a reklámért.
  XXI. században nincs olyan, hogy nem megy a net.
  Ja, és az LTE leveri a legtöbb ADSL-t.

Leave a Reply

Your email address will not be published.