11 Comments

 1. Villany számla rendben van? :-)

 2. Hmm, Padlás, asztal ?

  Jó a kábel rendeződ :D

 3. @Rudi: Ezek egyike sem számít igazán fogyasztónak (utp/usb kábelek), szóval nem ettől magas a számla. :)

 4. @Lotus: Az egyik legfeleslegesebb dolog a ritkán látott sarkok portalanítása. 1 hónap múlva ugyanolyan poros lesz, én meg nem szoktam túl sűrűn szétszedni a dolgozósarkomat.

 5. @Proxy5: Ez most nem a padlás. Megy a shiftelés: én berendezkedtem a laptopra, a desktopot meg átszereltem Nej íróasztalára.
  Örülök, hogy észrevetted a kötegelőt, az volt a lényege a posztnak. :) Az ötletet a 9gag-ről loptam és tökéletes megoldás a szabadon csúszkáló kábelek ellen.

 6. Tudod, tőlem távol áll ezeknek a számítógépes dolgoknak az értése amire azért nem vagyok büszke, de attól még így van. Egyébként mikor az egész rendszer megy mert az egész Család nyomja rajta az igét, akkor pld. egy vasalónyit fogyaszt, vagy még annyit sem? Mert amennyit a rendszerrel kapcsolatban megértettem (?) az igen komoly cuccot feltételez.

 7. @Rudi: Szerintem akkor azért több vasalónyi megy el. :)
  Komolynak komoly a cucc, de inkább mennyiségre nézve az, mint minőségre.

 8. Az ötlet megvolt még a Lifehackerről pár éve, csak nem találtam sehol megfelelő méretű iratkötegelőt. Office Depot-ban is csak néztem rám szomorúan, hogy miket beszélek, ezekből nincs nagyobb. Mígnem egyszer a melóhelyen elém került egy anyagigénylési lista irodaszerekből, aminek az aljára odakanyarítottam, hogy a legnagyobb iratkötegelő, ami csak létezik – 3 db. Nem kérdeztek semmit. Pár héttel később vadul keresték, hogy ki rendelt 3 doboz (!) iratkötegelőt. Mikor végül kikötöttek nálam, csak tudni akarták, mire kell ez nekem. Én boldogan kinyitottam az egyik dobozt, és diadalittasan próbáltam rárakni a benti íróasztalom végére az óriási kötegelőt, mutatván neki, hogy ez tartja majd a kábeleket. Nem ment fel, az asztal vastagabb volt. De az ötlet nagyon tetszett mindenkinek, szét is hordtak 2 dobozt. Az utolsó itt van még a polcon, majdnem teli. Ugyanis az otthoni asztalom is vastagabb, iszonyú szenvedés árán rá tudtam erőltetni kettőt, aztán feladtam. Az ötlet ettől még zseniális.

 9. A vasalos analogia szerintem kicsit tulzas.
  Egy vasalo 1500-2000 wattot fogyaszt (amikor melegit, persze).
  Ehhez kepest:
  – notebook 15-50 W (toltesnel max dupla)
  – monitor 20-60/100 W (fenyerossegtol, hattervilagitas tipusatol fuggoen)
  – asztali gep 70-200 W (processzor es VGA kihasznaltsagatol fugg erosen, irodai “munka” siman 100 W alatti)
  – switch, hdd, 5-10 W
  – NAS 10-50 W

  Persze sok kicsi sokra megy, de azert en egy vasalonyit is soknak tartok.

 10. Tetszik az ötlet. Lopom… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *