Troll

A Pratchett univerzumban teljesen hétköznapi tény, hogy a trollok, a szilíciumalapú életformák agya annál jobban működik, minél hidegebb van. Az ember szempontjából átlagos hőfokon egy troll már bárgyú kőtömb… de odafent a hegyekben, jobb, ha nem kerülsz a közelükbe.
Na, pontosan így élem én is az életemet. 30 fokig minden rendben. 30-35 között már érzem, hogy bajok vannak, de egy-egy félórára még csak sikerül összekapni magamat, és lökni valamennyit a munkahely szekerén. 35 fok felett viszont csak ülök a székemben és öntudatlanul csorog a nyálam.

6 Comments

  1. Ezt mondom én is, de senki nem hiszi el nekem. A reggeli, enyhe 30-33 fokban még képes vagyok két, akár három értelmes mondat leírására is, délben viszont, mikor már 40 körül van az irodánkban a hőmérséklet, egyszerűen leáll az agyam, és képtelen vagyok dolgozni. A főnököm viszont nem értékeli azt az érvelésemet, hogy a normális munkakörülményeket neki kellene biztosítania. Szerinte az, hogy van egy darab, kis méretű asztali ventilátor, minden problémámra gyógyírt kell jelentsen.
    Olyankor sajnálom, hogy nem rendelkezem Detrius szokásos érveinek egyikével sem :).

  2. Hát, igen, Detritus meglepően hatékonyan tudott érvelni. :)

  3. @Joe: Pedig egyszerű, csak le kell jönni a padlásról :)

  4. Szivembol szoltal. Ma delutan konkretan kinyultam. De tegnap is alig volt jobb.

  5. ezek szerint -273 fokon óránként írsz egy könyvet? :)

  6. @gt:
    Látszik, hogy nem olvastál Pratchett-et. :) Konkrétan leírta, hogy egy rendőrségi üldözés során, amikor egy troll beragadt a hűtőházba, akkor kihülésközeli állapotban teleírta a falakat levezetésekkel, szemmel láthatón megoldotta az univerzum összes rejtélyét. Csak sajnos senki nem értette a jelöléseket. Maga a troll sem, amikor felengedett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *