Idők szele

Nagyon úgy néz ki, hogy most jutottunk annak a kornak a végére, amikor a jövőnket éltük fel. Őszintén szólva, jobb szerettem a felélős korhoz tartozni, mint a jövőhöz.

10 Comments

 1. Azaz?
  Illetve persze értem, mire gondolsz, de konkrétan mi hozta ki belőled ezt a posztot?

 2. Mostanában hónapról hónapra excel táblákat böngészek, próbálom kézben tartani a családi költségvetést, összehozni, hogy mindent el tudjunk érni, amit szeretnénk, de a biztonság se sérüljön. A legtöbbször homlokráncolás, hümmögés, fejvakarás és kompromisszum a vége. Ehhez képest 1997-2007 között – eltekintve a hirtelen nagy vállalásoktól és az ebből következő rövidebb lepadlózásoktól – kis túlzással azt is mondhatnám, hogy fogalmam sem volt, mennyi pénz jött be és mennyi pénz ment ki, bőven elég infó volt, hogy általában pluszban zártuk a hónapokat.

 3. Ja, és félre ne értsd, nem azt akarom ezzel sugallni, hogy állami szinten térjünk vissza a felelőtlen, hitelből történt költekezésre, fogyasztásösztönzésre. Egyszerűen csak a magunk kis családi mikrogazdaságának szempontjából morfondíroztam.

 4. Figyu már nem tudod mi lett a blogsome-al? Lehet, hogy töröltek?

 5. Nem valószínű. Igen, látom, hogy nem jön be az oldalad, de amikor csinálni akartam ugyanilyen névvel egyet, akkor is megdöglött a blogsome. Valószínűleg valami üzemzavarral küszködnek.

 6. Most vagy a kiadásotok több, mint volt, vagy a bevételetek kevesebb.

 7. A bevételünk több, de a kiadásunk ennél meredekebben több. És ameddig csak jósolni tudok, az olló folyamatosan nyílik.

 8. Csak azt nem ertem, hogy ha te abbol a penzbol gazdalkodsz, amit megkeresel, akkor hogyan nyilik az ollo? Vagy mar te is kolcsonbol fedezed a kiadasokat, mint az allamok tobbsege? :)

 9. A több, az egy viszonyítást kifejező szó, ahol nem mindegy, mihez viszonyítasz. A fenti mondat alapján spec nem a kiadásunk több a bevételnél, hanem a bevételünk több a korábbi bevételünknél és a kiadásunk több a korábbi kiadásunknál. Méghozzá az utóbbi emelkedés meredekebb, azaz rohamosan fogy a szabadon elhasználható, félrerakható pénz mennyisége.

 10. Sejtettem ezt, csak az a gonosz olló zavarta meg a képet. Akkor még csak csukódik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *