Ritmusérzék

Nos, ezt a hétvégét elég rossz tempóban vettem. Péntek este kertiparti volt eggyel arrébb… és nekem is kedvem támadt egyhez. Nejjel meg is beszéltük, hogy semmi extra, pácolgatni már nincs idő, veszünk boltban ilyen grill eztaztmegamazt, aztán szombat késő délután kiülünk a teraszra, éppen nemrég töltöttem fel a borhűtőt, beszélgetünk, lazítunk. (Az ifjúságra egyébként is ráférne, így érettségi és záróvizsga előtt/között.) Igen, mondták a vacak időt, de csak szombat éjszakára.
Napközben pedig kertészkedtem. Bár úgy számoltam, hogy azért már hűvösebb lesz, de nem jött be. Sőt. 32 fokos melegben ástam a gödröket, dugdostam a töveket. Eltettem 10 ecetfát(1), egy japán birset meg egy orgonát.

(1) Torzsás ecetfából gyakorlatilag kimeríthetetlen készletekkel rendelkezem: a jó 20 éves fa hetente hoz 20-30 friss hajtást a gyepen. Ezeket vagy kiirtom, vagy ha rámjön a roham, akkor kiültetem házon kívülre. Ahonnan rendszeresen ellopják a megfogant példányokat.

Mondanom sem kell, időnként magamra is borítottam egy vödör vizet.
Nagyjából akkor borult be az ég, amikorra végeztem. És azelőtt kapott el minket a szélvihar, hogy Barna hazaért volna. A kertipartiból így lett egy szolíd közös filmnézés.
Éjjel megjött a várvavárt eső, így legalább a növényeim kaptak esélyt a túlélésre. Vasárnap délelőtt a szomorú, de száraz időben én is szomorúan néztem ki az ablakon: abszolút ideális volt minden a kertészkedéshez. Ehelyett maradt a punnyadás, délig csak olvasgattam az ágyban. Ebédre megsütöttük tepsiben a grillezni valókat, salátával így sem volt rossz.
Pár órával később kisütött a nap, én pedig a teraszon ücsörögve konstatáltam, hogy most meg a szomszédban vágtak bele egy grillpartiba.

6 Comments

 1. időjáráselőrejelzés, elolvas? :)

 2. Olvastam én. Pénteken azt mondták, hogy a szombat meleg lesz, aztán délután lehűlés, éjszaka vihar, vasárnap egész nap szemetelő eső. A szombati meleg bejött, a vihar szele viszont már jóval korábban megérkezett, vasárnap pedig, hiába volt borult az ég, de nem esett, ráadásul amikor már minden mindegy volt, ki is sütött a nap.

 3. Azt az ecetfát miért lopják? Mire jó az? Mi is csak írtjuk.

 4. Ja, s 1:08 van most, mégis vasárnap volt a jó válasz. Holott hétfő van. :-)

 5. Idojaraselorejelzes… en mar azt se hiszem el, amikor koszon egyet a bemondo. Ezek meg 24 oraval elore se tudnak josolni.

 6. @Meister:
  Azt az ecetfát miért lopják? Mire jó az? Mi is csak írtjuk.
  A torzsás ecetfa szép. A kertészetek dísznövény részlegein olyan 5000 körül adják az akkora darabokat, melyeket innen elvisznek.

  Ja, s 1:08 van most, mégis vasárnap volt a jó válasz. Holott hétfő van. :-)
  Hjaj. Most írom le kábé huszadjára, hogy nem tudok vele mit csinálni, a hostoló szerver GMT-ben van, azaz télen egy órát, nyáron két órát csúszik. (Maximum figyelmeztetni tudok.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.