tavasz.kertesz.hu

Miért változik ekkorát az ember gondolkodásmódja pár hónap alatt?
Ősszel, amikor elpakoltam a teraszbútort, a lakatokat elraktam egy evidens és egyértelmű helyre. Tavasszal, amikor visszapakoltam a bútorokat, keresem a lakatokat, az összes evidens és egyértelmű helyet áttúrtam – de lakat, az nincs sehol. A magyarázat nyilván az, hogy tavasszal már teljesen más helyeket tartok evidensnek és egyértelműnek. De miért?

Mindettől függetlenül ez se volt rossz nap. Kikerültek a teraszra a bútorok, megmetszettem a kertben mindent, ami rászorult, gereblyéztem és persze permeztem is. (Igen, azzal a nagyon büdössel. Így is van még belőle majd egy liter.) És negyed hatkor még világos van, mi több, kilenc egész fok a teraszon, ez már bőven jó a kint ücsörgéshez. Tavasz.

10 Comments

 1. Miért kell a lakat?

 2. Mert ami nincs a földhöz csavarozva, azt elviszik.

 3. A saját kertedből/teraszodról?

 4. Ja. Eddig egy komplett teraszbútor garnitúra tűnt el, meg három kerékpár a fészerből.

 5. Tulajdonképpen miért nincs kutyátok? Mi sem lakunk igazán biztonságos környéken, de ideköltözéskor a két német juhász meggyőzte a környékbelieket arról, hogy nálunk nem érdemes próbálkozni. Nem szeretitek?

 6. Ez a beszélgetés egyszer már lement a blogon. :)
  Összefoglalva: kicsi az udvar, alacsony a kerítés, nincs, aki sétáltassa… ha elutazunk, nincs, aki etesse, ráadásul nem is nagyon bízom a kutyában, mert mérgezhető.

 7. Megnézted a fiókban? :-)

 8. Én is a hétvégén kertészkedtem először – összeszedtük az előkertben a novemberben “majd jövő hétvégén megcsinálom”-legyintéssel kinthagyott avart. A komposztkeret ismét csurig.

 9. nem sietted el? nálunk még fagyott…

 10. Egy éjszaka még itt is, de úgy voltam vele, hogy ezt ki kell bírniuk. Most hétvégére végig esőt mondtak, utána pedig márciusban az összes hétvégém foglalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *