Kasza Veronika

Kasza Veronika keményebb volt, mint én.

Kábé húsz évvel ezelőtt kezdtem bele az Ulyssesbe. Nagy lendülettel ugrottam neki, ott volt bennem, hogy majd én megmutatom nektek, nyavalyások, ki lehet ezt a könyvet olvasni! Úgy a 131. oldal környékéig jutottam, aztán letettem. Mégsem.
Teltek az évek, és most gondoltam azt, hogy újra meg kellene próbálkoznom vele. Mára már sokat fejlődtem, mint olvasó, ma már nem csak kizárólag a cselekmény érdekel, ma már tudok értékelni egy-egy remekbeszabott mondatot, egy-egy jó helyzetleírást is. A könyv persze nem volt meg, anno vagy kidobtam, vagy beadtam egy antikváriumba, beletelt egy kis időbe, mire újra levadásztam.
Ránézésre ugyanaz a kiadás, mint az enyém volt. Felütöttem. Első oldalon akkurátus, kidolgozott írott betűkkel a volt tulajdonos neve: Kasza Veronika. Átpörgettem a lapokat, kihullott a könyvjelző: a 179. oldalon volt betűzve. Kasza Veronika 48 oldallal volt keményebb, mint én, amikor bevágtam antikváriumba a könyvet.

2 Comments

  1. Igen, én is hallottam már róla, hogy nagyon kemény. De valaki aki elolvasta, azt írta, hogy utánna két héten keresztül a föld fölött járt húsz centivel. Én is elkezdtem nemsokára !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *