12 Comments

 1. Hű látnád mi van vidéken! Lezabálnak mindent mint a sáskák. Az elmúlt évek esős időjárása kedvezett nekik. Meg a sok szépen vágott pázsit. Az egyre jobban elszaporodó elgazosodott kertekről, még nem is esett szó.

  Lehet védekezni ellenük. Ha nem is vegyszerrel, de népi módszerekkel igen. A teraszt körbeszóród hamuval, vagy sóval esetleg mésszel. Belemászik és jól kiszárad, meg égeti, meg csiga horror. A környezet barátabb módszer az első. Persze nem kohósalakot kel használni. A másik kettő a fűnyírás problematikáját is megoldja, mert nem lesz mit nyírni utána.

  A második módszer talajszintbe leásott befőttesüveg az aljára kevés sör. Esetleg lehet kísérletezni valami kevésbé értékes folyadékkal is. Mint Kóla. Lényeg, hogy cukros legyen. Éti belemászik, iszik, nem bír kimászni. Vége. Buli után mindig marad egy két sörös üvegnek az alján valami azt fel lehet ilyen célra használni.

  Végül az aduász a néma, vagy úri helyeken hangtalan kacsa. El kell ereszteni és szépen felzabálja a csigákat. Aztán pedig mi a kacsát. Mondhatjuk úgy is, ha I.T. kifejezéssel akarunk élni, hogy. Kacsa over Éti csiga.

  Egyik sem csodaszer nem lesz azonnal látható eredménye. De hat.

 2. Alul, ami éppen ágaskodva támadni készül, az nagyon veszélyesnek látszik.

 3. Ami az utolsó képen látszik, a pitizés, azt mennyi idő volt betanítani neki?

  (Azért inkább éticsiga, mint pucér, pláne, ebből az újabb fejlesztésű barnából, ami úgy néz ki, mint egy darab csúszkáló szar. Ráadásul azt nem is eszi meg semmi.)

 4. @F99: Azért az sem semmi, amelyik benéz a szék mögül.

 5. @pulykakakas: Ez nem betanítás, hanem egy érdekes tapasztalat. Ha a csiga árkot talál maga előtt, akkor meg sem próbálja kikerülni, még ha csak egy centit kellene kerülnie, akkor sem – inkább áthidalja.

 6. A német juhász típusú kutyáink egy emberként lelkesednek az éti csigákért. Olyan jól ropognak a fogaik alatt. Amíg nem volt kutyánk, volt csigánk. Inkább kutyát tartunk.

 7. Huh, nekem már a rák is sok.

 8. akkor vedd visszább a dohányzást :)

 9. Nalunk a csigaroptetes a modi. Eso utan rendszeresen van a lepcson egypar csiga, be szoktam dobalni a haz kertjebe, annyi nincs, hogy nagy kart okozzon.

  Telken meg az utra dobaljuk ki oket.

 10. A kepek viszont nagyon jol sikerultek :-) Mindket peldany eleg felelmetes…

Leave a Reply

Your email address will not be published.