Nem tudom, de nekem roppant gyanús a routerem

Ha már itt a rejtélyes dolgokról van szó. Írtam, hogy valami valahol nem klappol, mert csak otthonról, csak a Chrome böngészővel, csak a Google Office alkalmazásai gyakorlatilag használhatatlanok a sok fals timeout miatt. Aztán írtam, hogy hurrá, megjavult.

Azóta annyi történt, hogy egyszer fejreállt a routerem, kikapcsoltam, visszakapcsoltam – és azóta megint nem jó a Chrome. A router egy viszonylag jónevű Linksys BEFSX41, nyilván feltettem a legújabb firmware-t is (azóta kétnaponta lefagy), egyébként pedig semmi különös beállítás nincs rajta. (Se VPN, se publikálás, egyszerűen csak router.)

Bonyolult világban élünk.

10 Comments

 1. Szia,

  Pár fős cégeknek sorozatban vettük 4-5 éve a kis befesixeket. Ma már egyik sem megy. Cserélj, egy 4e ft-os t-plink is sokkal stabilabb. VPN-en kívül többet is tudnak.

 2. Linksys WRT54GL + Tomato firmware!

  Nálam és az általam lerakott ugyanilyen kombinációk sok éve hibátlanul üzemelnek, van ahol 40 gépes tantermet szolgálnak ki hiba nélkül.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tomato_(firmware)
  http://www.polarcloud.com/tomato

  http://blog.xorp.hu/tomato-firmware-a-mindent-tudo-router
  http://blog.xorp.hu/tomato-firmware-itthoni-teszt

 3. Van WRT54G itthon, de pont a router részét nem használjuk. (Egyébként meg pont olyan sorozat – 7.xxx – hogy semmilyen külső firmware nem megy fel rá.)
  Az AP-je is igen gyenge, szóval nem vagyok olyan nagyon oda érte.

 4. WRT54G az nem GL. Tomatoval tudod a transmit powert is emelni 200mW-ig a WRT54GL-el.

 5. ADSL-ed van? Ha igen, akkor az MTU-t állítsd át 1452-re vagy ha még úgy sem megy 1412-re.
  És nem pontos a szervered órája, mert péntek 0:09-van, de nem fogadta el a pénteket.

 6. És állíts be rendes DNS-eket, mondjuk az openDNS-eket, ha az MTU beállítás nem, segít.
  208.67.222.222
  208.67.220.220

 7. @Meister:
  Kábelnet és az MTU játékon már régen túl vagyok. DNS-t illetően meg úgy tapasztaltam, hogy a T*-n belül erősen célszerű a saját DNS szervereiket használni.

  A szerver órája teljesen pontos, csak éppen a WordPressben egy órával el van térítve. :) (A nyári időszámítás, az.) Emiatt éjfél és hajnal egy között még az előző napot kell írni.

 8. Upsz. Akkor viszont tényleg érdekes egy hiba… :-)

 9. En nem szeretem az OpenDNS-t, mert nagyon csunya vicceket tud, ha nem letezo domaint keresel rajtuk.
  Szemelyes kedvencek a Google DNS-ei, a 8.8.8.8 es a 8.8.4.4. Ezt nem csak konnyu megjegyezni, de altalaban eleg korrektek is.

 10. hrongyorgy: én egyik ilyen NS-t sem szeretem, mert a domain neveket nem lokalizáció alapján oldja fel, s használok olyan szolgáltatást, ahol nem mindegy, hogy USA IP-t kapok, vagy EU-st.
  Csak azért javallottam, mert ezzel is el lehet kerülni egy hibaforrást, tipikusan a T-knek a névszervereiről hallottam már rosszakat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 MiVanVelem

Theme by Anders NorénUp ↑