Forint, a sorozatsztár

Nem lehet nem észrevenni, hogy mindennapjaink reality showjának új főszereplője van: a Forint. Igazi celebként minden nap írnak róla.

Én meglehetősen sok újság feed-jére iratkoztam fel, legalábbis újságcikk-címek szintjén. Azaz naponta kétszer átsöprök a címeken, az érdekesebbeket (napi 2-3) meg is nyitom olvasásra. Ez a technika egy meglehetősen érdekes médiaképet eredményez. Az egy dolog, hogy így minden hír harsány formában jut el hozzám. Az egy másik, hogy egyből látszik, mit hype-ol a sajtó. Valaki ír róla, aztán egy órán belül az összes másik újság is. (Ebből egész érdekes dolgok szoktak születni. Teszem azt, az egyik megírja, hogy Böhönyén szőrös tök nőtt a dinnyeföldön. Rá félórára szinte az összes újság lehozza a böhönyei szőrös tököt, mintha mindenkinek lett volna egy böhönyei tudósítója, aki éppen a dinnyeföldet leste az adott időpontban.)

Nos, a Forintot felkapta a média. Tudják, hogy az emberek szeretik, kiváncsiak, mi történik vele. Felfelé ível az útja? Esetleg rosszkedvűen lekonyult? Neadjisten elfáradt és aznap kedve sem volt kikelni az ágyból? Mindegy. Minden média – eltekintve talán a Dörmögő Dömötörtől – naponta többször is megírja, hogy emelkedett a Forint (11,57 fillért), gyengült a Forint, ha pedig egyik sem, akkor ma éppen stagnált a Forint. Mondom, mindegy. A lényeg, hogy az emberek tudatából még véletlenül se essen ki a Forint. Hogy aggódjanak érte. Hogy fel legyenek spanolva. Hogy haragudjanak azokra, akik bántják. Hogy a hiszti eladja a következő napi cikkeket.

Szegény Forint pedig csak áll a rivaldafényben, kicsit zavartan mosolyog, szerényen nyilatkozik banalitásokat a riportereknek és borzasztóan nem érti, hogyan keveredett bele ebbe az egészbe.

3 Comments

  1. Van a másik barátja, aki egyre hízik: a Frank. Na ha arról írnak én már húzom is a nadrágszíjat :(

  2. Hát, ja. Mint egy igazi sorozatban. A gaz Frank, aki kihasználja a Forint gyengeségeit.
    A sorozat nézői meg természetesen mind szakértővé válnak. Nénikék a gangon tárgyalják ki, hogy az a gonosz Dollár meg Euró már megint rángatják a Dow Jonest, emiatt nem tud szegény Forint talpraállni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.