Olvasgatok

Miért jobb az üzleti világ példamutatása?

Az üzleti világ tiszta világ. Akárki akármit gondol. Nem azokról beszélek, akik az állammal folyamatosan mutyiznak. Őket a politika és az üzlet közé helyezem. Az üzleti világnak a piacokon kell helyt állnia. Az egy tiszta világ. Biztos van férges. Az mindig van, de kidobódik.

A politika szerintem a legmocskosabb. Álszent és rövidlátó. És adott a média, ami hol politika, hol üzlet. Vannak, akiket politikai okokból akarnak tulajdonolni, és vannak, akikből profitot akarnak termelni. És mi ehhez képest az emberek percepciója? Hogy az üzleti világ a legmocskosabb, a politika sokkal tisztább. a médiának meg szinte mindent elhiszünk. Ez is azt mutatja, hogy nem jó a reaktív szerep. Az üzleti világban proaktívnak kell lenni.

Mert akkor a politika kénytelen ezt követni?

Abszolút. Minden mindennel összefügg. Tegnap beszélgettem valakivel arról, hogy az ország akkor lesz jó ország, ha elhisszük, hogy a politikának jóval kisebb a szerepe, mint amennyit az emberek gondolnak.

Akkor írtam egy levelet, amit szétküldtem mindenkinek. Elég érdekes reakciókat váltott ki. A levél arról szólt, hogy negyvenéves lettem. Nagyon régen elhatároztam, hogy negyvenévesen visszavonulok, és most ezt meg is teszem. Nagyon köszönök mindenkinek minden támogatást, és még itt vagyok április végéig. Teljesen ledöbbent a környezetem. Volt, akit ez sokkolt. És állítólag nagyon sok embert elgondolkodtatott. Mert ez mókuskerék, amiből nehéz kiszállni. Részben a pénz miatt. Ha sikeres vagy, jól lehet keresni ebben a szakmában…

…de nem ez a lényeg?!

A lényeg, hogy akkor most mi a túró lesz az én fontosságommal? Az egóról, a fontosságtudatról szólt az egész. Azt nehéz elengedni. Nekem se volt könnyű.

Magyar kakukktojás a világ nagymenői között

1 Comment

  1. Nem igaz, hogy az a 3 betu nem fert ki a cikk vegere…

    Egyebkent igaza van. Kar, hogy magyarorszagon mindenfele fejlodes hihetetlenul lassu. A fak novese jut eszembe rola – minden nap olyan picinek tunik az a fa, es csak 2 ev utan vesszuk eszre, hogy mennyit nott. Viszont ez nem biztos, hogy jo dolog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading