Nem értem

Hazafelé csorogtam az M0 új szakaszán. Abszolút nyugis időszakban. A külső sávban hosszú teherautósor araszolt, a belsőben előztem őket, szolíd 110-zel. Ez ugye a maximum autóúton.

Ekkor tűnt fel mögöttem egy Toyota Carina és nekiállt letolni az útról. Ha nagyon akartam volna, akkor lelassítok, besorolok két teherautó közé, elengedem, majd visszamegyek a belsőbe. De ismertem az utat, tudtam, hogy kábé 500 méter múlva bejön egy kapaszkodósáv, ott már simán el tud menni mellettem.

Harmadik sáv megjött, én tartottam a 110-et és előztem tovább a középső sávban a teharautókat. A Toyota viszont nem ment be a belsőbe, hanem továbbra is próbált letolni az útról. Így mentünk két kilométert, amikoris elfogyott a kapaszkodósáv. Nem sokkal később a teherautóoszlop is, ekkor kihúzódtam a külsőbe. A Toyota pedig nagy gázzal elment mellettem a belső sávban.

Mi lehetett ez?

 • A Toyota sofőrje embernek álcázott űrlény. A saját bolygójukon mindenkinek egy-egy ujj van a kezein, ebből kifolyólag a bináris matek terjedt el a gondolkodásukban. Emiatt nem tudja értelmezni azt, amikor három lehetősége van.
 • A Toyota sofőrje mozdonyvezetőként dolgozik, és ha nem figyel oda, akkor elfelejti, hogy ő is képes sávot váltani, nem csak a bakter a váltóval.
 • A Toyota cég újfajta autóval kísérletezik. Ezt egy vezérsugár húzza maga után. Sajnálatosan ha az autó elveszti a vezérsugarat, akkor magatehetetlenül megáll.
 • Vagy egyszerűen csak a sofőr egy begőzölt agyú barom.

3 Comments

 1. Szerintem az M0 többnyire 80-as, néhány szakaszon 100-as. 110-es táblát még nem láttam rajta.

  Hasonló droid hegyek húznak az M7-en is, Fehérvár után. Onnan ugye 3 sáv van. Néhányan úgy gondolják, hogy a külső a teherautóké, a belső a náluk gyorsabbaké, a középső pedig az övék, 100-as tempóban. Jobbra tartsról nem hallottak, nem is értik, hogy mit mutogatnak nekik amikor előzik őket.
  Viszont ha kényszrűségől jobbról elmegyek mellettük, akkor nagyon fel vannak háborodva.

 2. Höbörgö:
  A keleti szektorban 110 a határ, mivel autóút a besorolása.

 3. Lehet, azon a szakaszon általában csak keresztirányban érintem.
  Ha mégis megyek rajta, megszokásból tartom a 80-at. Pavlovi reflex…

Leave a Reply

Your email address will not be published.