The Bridge World

Először ezt az írást is a ‘Harcaim’ sorozatba akartam tenni, de aztán nem lett olyan komoly az ügy, megoldódott hamar.

Év elején döbbentem rá, mi hiányzik nekem már nagyon régen: egy kis agymozgató bridzsmagazin. Valamiért leestem a Bridzsélet kiadványról és most vettem észre a hiányát. Próbáltam velük felvenni a kapcsolatot, de mind a weblapok, mind az emailcímek döglöttek voltak. Vettem a finom célzást, tehát a Bridzsélet magazin megszűnt.

Jó, ha nincs, akkor nincs. Én vagyok a hülye, már régen rá kellett volna térnem az eredeti forrásra, a Bridge World havilapra. (A Bridzsélet nem is titkoltan ennek az újságnak a magyar adaptációja volt. A rovatok teljesen hasonlóak néztek ki, illetve egy csomó cikket innen fordítottak.)
Oké, www.bridgeworld.com, előfizettem.
Aztán eltelt vagy 6 hét. Nem vagyok egy türelmetlen fajta, de mivel ekkortájt nyúltak le postásék elég pofátlanul egy nekem szóló küldeményt (megírom, naná), egy kicsit zabosabb voltam. Írtam vissza a fiúknak, hogy wazzup? Válasz ugyan nem jött, küldemény viszont igen: egy 2010 júniusi szám. Örültem is, meg nem is. Tekintve, hogy márciusban fizettem elő, így valószínűleg elkeveredett a májusi szám. Nem túl jó előjel.
Aztán eltelt két hét és kaptam még egy júniusi példányt. Kezdett derengeni a helyzet. Írtam egy újabb levelet: barátaim, szerintem nekem a májusi helyett már júniusi példányt küldtetek. Közben beesett a júliusi, illetve egy válaszlevél, hogy jé, tényleg, akkor hamarosan küldik a hiányzó májusi lapot.

Na, végre elértem oda, ahová ki akartam lyukadni. Jelenleg itt van nálam egy abszolút olvasatlan 2010 júniusi Bridge World Magazine példány. Szívesen odaadom bárkinek, aki eleget tesz két feltételnek:

  • Hajlandó kijönni érte. Én a városba nem igazán járok, Pestlőrinc és Újpest között ingázok az M0-án.
  • Tud válaszolni egy kérdésre. Természetes licitrendszert játszva, mi a kötelező licit az 1 szan – 2 kőr sorozatra?

(Ez utóbbit azért, mert szeretném, ha a magazin olyan kezekbe jutna, ahol nem csak a könyvespolcot díszítené.)

3 Comments

  1. Hú, de régen volt, puskázni meg nem ér. Újságot nem kérem, de annyira nincs tipp, hogy csak megpróbálom. Szerintem 2 pikk, ami passzolható.

  2. Tökéletes. Ezt nevezik transzfernek.
    Ez volt az egyik helyes válasz, de elfogadtam volna azt is, ha az alap licitrendszer szerint bárki egyből passzt ír.

    Biztosan nem kell az újság?

  3. Nem kérem, sajnos biztos nem olvasnám el, tényleg jobb, ha olyanhoz kerül aki el is olvassa.
    Elég ijesztő rágondolni, de az utóbbi huszonöt évben nem bridzseltem, hanem tarokkoztam. A huszonöt az ijesztő, nem a bridzs vagy a tarokk :-)
    Sajnos a tarokk partik is megritkultak az utóbbi évben, de remélem azt ősztől rendbe tesszük.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from MiVanVelem

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading