9 Comments

 1. Mondjuk a két adatbázisos hír csak egymás mellett furcsa. Ha az LB elmeszeli a második feljelentést is, akkor oké.

 2. Végül is a nyelv egyik fő funkciója a nyalás.

 3. A MOL miatt felesleges fanyalogni, mi sem természetesebb, mint hogy egy ilyen stratégiai fontosságú cégnek szoros kormánykapcsolatai vannak.
  Ez pártpolitika független, lásd még a 2-3 évvel ezelőtti OMV harc idején hozott törvény.
  A MOL közvetve a magyar állam része, bár elvileg nyilván nem :)

 4. JoeP: Izgalmas dolog a sejtetés, ezzel már be lehet kerülni az *igazi* árokásók közé is! :)

  A hvg-s linket nem értem, mi köze volna egy pálforduláshoz, mert:
  1. ez a vélemény rovat
  2. olvastam ma több külföldi cikket is, szerintem nyugodtan ki lehet osztani őket, mert a legtöbbször hülyeségeket írnak – megint szélsőjobboznak, tisztára mint a Gyurcsány…

 5. Mondjuk a Die Presse fanyalgása kimondottan gusztustalan. 11 éve náluk 26%-ot ért ez az FPÖ. És? Tán a Donaukanalba lőtték a törököket? Pedig német nyelvterületen közismerten nagyobb hagyományai vannak az ilyen viselkedésnek, ha érted :)

 6. Ha most kezdenék szakmát tanulni, akkor “köpönyeg” árusnak mennék. A “köpönyeg forgatók” miatt ugyanis már milliomos lehetnék! :-)))

  Egy jó hozadéka azonban mégis van ennek a választásnak, végre eltűnik a lefolyóban az MSZP!!! Már csak a párt szimpatizánsainak kellene köddé válniuk!

  Az elmúlt rossz 8 év az Ö bűnük és nem elsősorban a párté! “Agy” lágyult emberekre szavaztak!!!

 7. @UnA:

  Sejtetni nem én sejtetek. Ezek itt, így szerepeltek az RSS olvasóm egy oldalán és együtt verték ki nálam a biztosítékot: túl hamar, túl kendőzetlenül.

  Csak egy rövid hó: még a gyász cipő sem
  Szakadt el, melyben könnyé olvadott
  Niobeként kísérte ki szegény
  Atyám holttestét: s ím ő, éppen ő
  Férjhez megyen…

  Sajnos ez a Hamlet idézet már csak utólag jutott szembe.

  A vélemény rovat annyiból más, mint egy újságcikk, hogy oda egy szerkesztőségen kívüli ember ír. De ez az illető nem lehet akárki és nem írhat akármit. (Tipikusan olyan lehetőség, hogy mással mondatunk ki dolgokat, nem hivatalos munkatárssal.)

  Ehhez képest nézd meg: azért sérteget durván egy osztrák újságírót, mert az nem bántotta eléggé Gyurcsányt, meg azért, mert szélsőjobbozik, meg ekézi egy kicsit Orbánt. Ez az írás, ilyen stílusban pont a helyén lenne a Magyar Nemzetben… de a HVG-ben?

 8. @Varánusz:

  Ebben most egyetértünk. Habár a hátam közepére sem kívánom a Jobbikot, de azért engem is bosszant ez a külföldi óbégatás. Nálunk a szélsőjobb bejutott a parlamentbe – amikor rengeteg egyéb országban már régóta bent van, Szlovákiában, meg ha jól emlékszem Lengyelországban is ráadásul kormányzati tényezők.

  De én elég óvatos vagyok a külfölddel szemben. Talán már írtam a sztorit, 2002 körül még egy nemzetközi csapatban blogoltam. Ott jöttem rá, hogy egyáltalán nem az folyik a nagyvilágban, mint a mit a magyar sajtó mutatni akar belőle.

 9. Asd,

  Neked legyen igazad. Bár az MSzP bazira nem olvad. Sajnos sokan megkajálták ezt a “mi vagyunk a nemzeti progresszió, mi vagyunk az egyedüli demokratikus párt” dumát. A legdurvább persze az volt, amikor a választások éjszakáján Házy mester nyíltan lefasiztázta a Jobbik, az LMP, az MDF és a CM híveit. Bekaphatod, Attilám.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *