Szteganográfiának durva

Szokásos év elejei postafiók archiválás. Tavalyi leveleket áthúztam egy új pst-be, maradék pst kompaktálva, az egész cucc felmentve a NAS-ra.

Aztán itt, a felmásolásnál néztem egy nagyot. A pőre számok:

 • az aktuális pst kimásolás előtt: 1.2 GB
 • az új pst kimásolás után 560 MB
 • az aktuális pst kompaktálás után: 980 MB

Mintha nem stimmelnének az összegek. A 980 meg az 560 együtt jóval több, mint amennyiből kiindultam. Arról nem is beszélve, hogy az aktuális pst-ben csak 40 napnyi anyag van, hogyan lehetne már az közel 1GB? (Megjegyzem, mindent átraktam, a calendar és task adatokat is.)
De a legszebb, kiváncsiságból ránéztem, valójában mennyi adat is van az aktuális pst-ben. (Jobbklatty a root objektumon, folder size, beleértve a subfoldereket is.) Nos, 170 MB. Ehhez képest foglal 1 GB-t a lemezen, kompaktálás után. Mi lehet még mellette? Torrent kliens?

8 Comments

 1. Billy es Steve teljes eletmuve :D)

 2. Hello

  Off leszek de volt szó korábban a panel programról, ahol írtam, hogy a faluhaz.eu honlapon bemutatott házban lakom. Nos, januárban 20e volt a számlám, ami nem csak a csökkentésekkel kevesebb az előző évi 35e-hez képest. Januártól lett vége az egyéni mérés tesztüzemnek, azóta ilyen alapon számláznak nálunk. Tehát a februári számlám az első egyéni méréses. A számla 12e forint. (18e lett volna az elszámoló számla nélkül, azaz 6e spóroltam 1 hónap alatt az egyéni mérésen, de ha egészében lenne 18e, akkor sem lenne a közelében a tavalyinak). Ezen felül a lépcsőház is meleg.

  Tehát a februárban feladott számlám 12.000Ft. Panel, budapest, 2010. Nem gondolom, hogy sokan utánunk tudják ezt csinálni, még sima panel programosban sem. A napkollektorok miatt pedig nyáron közel 0Ft-os meleg víz díjra számítok. Tehát meg merem kockáztatni, hogy a legtöbb új építésű házzal közel partiban leszünk éves meleg víz és fűtési díj téren. Főleg ha hozzáteszem, hogy nekünk nincs kazánfelújítás költség, stb.

  Bocs az offért, de ígértem adatokat korábban. Ezen felül jó érzés a világba kiáltani az örömöt. Ha már nem jó panelban, legalább drága ne legyen.

 3. Amikor ilyet láttam ügyfél gépén az az előjele volt egy pst összeomlásnak.
  Neked ez most nem hiányzik. Szerintem.

 4. Csatlakozom, a regibol huzz at mindent egy uj PST-be, a regitol meg szabadulj meg.

 5. Khmm. Őszintén szólva, annyira nem lényeges már ez a pst. Január 1 óta áttértem a gmail-re, azóta ez a pst már csak biztonsági mentésként, illetve offline tárolóként üzemel.
  Ha egyszer sok időm lesz (sátáni kacaj), akkor majd átmásolom a tartalmát egy újba.

 6. Csak akkor addig legy ovatos… Foleg ha biztonsagi menteskent funkcional, nem vagyok teljesen meggyozodve arrol, hogy orulnel egy adatvesztesnek…

  Ja, es sok szabadidot kivanok ;-)

 7. Hát, a gmail úgy tudom inkább arról híres, hogy feldolgozza a levelezésedet, nem pedig arról, hogy elveszti. :) Azaz ott mindenképpen meglesz, a másolatok meg ott vannak a gépeimen, még ha tönkre is megy egy pst, meglesz egy másikon.

 8. Esetleg annyit megtehetnél, hogy egy Scanpst.exe-t futtatnál rajta. (mentés után természetesen)
  Lehet, hogy csak annyi a baja, hogy a nagy mennyiségű levél kitörlést nem kezelte le.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *