Haladunk

Tegnap olyat láttam az autóból, hogy először el sem akartam hinni: egy locsolóautó ezerrel locsolt egy földutat. Komolyan mondom, elöntötte a melegség a szívem környékét: hát csak fejlődünk, csak beszivárog valami kultúra ebbe az országba. Nem, nem hülyültem meg – legalábbis nem pont most – iróniát se keress a szavak közt: tényleg komolyan örültem.

A földút az M0 mellett volt, Kistarcsától nem messze. Nem tudom, mi folyik azon a földúton, de elég sok megrakott óriásteherautót szoktam látni közlekedni rajta. Innentől alapvetően logikus: mivel közel van a falu, időnként lelocsolják a földutat: hogy a teherautók ne verjenek fel nagy port. Figyelembe veszik a lakosság érdekeit. Nem csak megigérik a kíméletes építkezést, hanem be is tartják.

Nem ilyenhez vagyok én szokva.

4 Comments

 1. Én is, amikor először láttam, hasonló gondolataim támadtak. Én minden reggel 6 körül járok arra, van, amikor már olyan korán locsolják. Szerintem az M31-es munkálatai folynak arrafelé, onnan hordhatják a sok földet.
  Lehet, hogy nem is a falu miatt, hanem az M0 forgalom miatt locsolnak, nehogy porfelhő zavarja a közlekedést :-)

 2. Igy van, az M31-est építik:
  http://www.turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=47.522396&lon=19.301601&zoom=128&arrow=1

  Meglepő módon nem építenek alagutakat hanem levágnak a dombok tetejéből és töltést építenek a kitermelt anyagból a völgyekbe. Hej ha ezt a technikát ismerték volna az M6 elkezdésekor :)

 3. Csak a jegyzőkönyv kedvéért:
  Mostanában közvetlenül Nagytarcsa mellett járnak a teherautók, de már nem locsolják a földutat:
  http://kepfeltoltes.hu/view/090830/P1070858_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.