Negatív

Hazaérkeztünk.

#1

Tegnap délelőtt ellopták a kerti bútort. Dóra még azon reggelizett, mielőtt iskolába ment volna, mi délben értünk haza, de már üres volt a terasz. Kész szerencse, hogy a csajok nem festették át a télen.
Egyébként őrület, mert ez ilyen fogyóeszköz kategória volt, a négy kicsi szék és az asztal került 40e forintba, de mivel most kezdte volna a harmadik nyarát és tényleg ridegen volt tartva (akkor vittük csak be, ha már ellepte a hó), így értéke már nem sok lehetett. Erre valaki bevállalja a kockázatot, hogy ideáll valami szállítójárművel, átugrik a kerítésen, gyorsan kihordja a bútorokat és elmegy. A szomszéd például itthon volt, tényleg csak a balszerencsén múlott, hogy nem vette észre a társaságot.
A szopás persze a jövő tervezése. Nem nagyon van pénzünk most egy akár csak negyvenezres kertibútorra sem, márpedig a terasz tavasztől őszig a kedvenc helyem. Na meg, ha vennénk is… akkor mostantól minden este csavarozzuk szét a bútort, hordjuk be a lakásba és csak délután rakjuk ki? És mi lesz a virágcserepekkel? A leanderrel? Neadjisten a szederrel? Hiszen ennyi erővel mindent elvihetnek az udvarról, ami nincs betonbaöntve, lecsavarozva.

#2

Meghalt a második degu is.

Ugyanitt full extrás deguketrec eladó.

#3

Mint írtam, ősszel a második próbálkozásra ellopták a jelzőkarókat a külső kertből. Idén már nem vettem újakat, gondoltam, a megnövekedett, megerősödött cserjék csak jelzik már a kertészeknek, hogy ez immár nem egy elvadult terület. Valaki gondozza.
Ettől még a motoroskaszás legény nekiesett és a nagy buzgóságban le is tarolt egy borbolya cserjét.

#4

Ma voltam orvosnál. Azt mondta, hogy vagy itthon fekszem(!) tíz napig, vagy felkészülhetek, hogy két hónapig sem mászok ki ebből a kórságból. Hadd ne részletezzem, mennyire esett ez most jól nekem.

17 Comments

 1. (#2 & #4): degu -> JoeP vagy JoeP -> degu a fertőzés iránya?

 2. Á, öreg volt már. A társa is végelgyengülésben halt meg pár hónappal ezelőtt.

  Egyébként sem szoktam kisállatokat papírzsebkendőnek használni. ;-)

 3. Jobbulast, meg reszvetem. Pihenj sokat… ram is ram ferne, de hat a melo az nem var…

 4. Mielőbbi gyógyulást!

 5. Kamera. Vagy kamerának látszó álkamera. Ilyet is árulnak. Emeleti magasságba szerelve, hogy ne tudja rádobni a törlőrongyot. Ráirányitva a kertre, teraszra. És/vagy kutya. Ugatós, harapós, szabadon engedve. Kerítés tetején szögesdrót, ronda, de bök. A motoroskaszás közmunkás (IQ = 63) ellen nincs védőeszköz. Mi már nem ültetünk semmit a kerítésen kívülre.

 6. “Nem nagyon van pénzünk most egy akár csak negyvenezres kertibútorra sem”

  Bakker, ezt már megbeszéltük. Szólsz, megkapod, karácsonyra megadod. Nem lehet téma.

  Feljelentést mindenképpen tegyél, a kárérték pedig az új bútor ára.

 7. Mifelénk a lomisoknál 500-2000 Ft között van a kertiszék-asztal darabja (500-ért a semmiresemjó műanyag vackot adják, 2000-ért a nagyon masszív, fémvázas-műanyag tetős, ráköthetős-párnás kapható), ugyanennyiért napozóágy is beszerezhető.
  Ki kell ugyan fogni, de igény esetén szívesen beszerzem-tárolom, míg valaki erre nem jár. A kert nem igazi kiülés, szabadtéri étkezések nélkül :-(.

 8. Engem érdekelne a deguketrec… ha nem műanyag az alja. Ma is arra kellett hazajönnöm, hogy két egér rohangál a szőnyegen a nyúl mellett. Kirágják magukat a kis mocskok.

 9. Mondom én, hogy egy jó kutya kell a házhoz!
  Amíg nincs, úgyis el fognak vinni mindent, ami mozdítható. Sajna ilyen világot élünk.

 10. Balage, légy erős, a kutya sem elég, ha vinni akarnak. Van, hogy egy héttel hamarabb elkezdik beetetni, hogy ne ugasson az ominózus napon, van, hogy lefújják gázzal, vagy simán csak megmérgezik… Az emberi aljasság határtalan.

 11. aron:
  Az álkamera már egy korábbi írásnál is előjött, valószínűleg ez lesz, egy hatalmas figyelmeztető táblával.

 12. S Balage:

  A kutyán is agyaltam, de végül elvetettem az ötletet. Kezdve ott, hogy alacsony a kerítés, egy nagyobb kutya simán kiugorhat csavarogni… folytatva addig, hogy problémás az etetése, ha nem vagyunk itthon… macerás. És túl sokat nem is véd. (Aki udvari lopásokra szakosodott, az el tud bánni vele.)

 13. meow:
  Végül találtunk ideiglenes megoldást, kipakoltuk a kemping felszerelést. Idén ez jó lesz, jövőre meg majd meglátjuk.

 14. folkus:
  Műanyag az alja. Viszont ha így is érdekel, ingyen el lehet vinni. (A lányom szerint itt-ott már javításra szorul a rács.)

 15. Küldenél róla egy fotót? (Már ha látod a mailcímem.) Köszi!

 16. Kutya témához:
  -Beetetés: szerintem egy értelmes kutyát nem lehet. Mikor anyuékkal közösen mentünk nyaralni jó barát járt etetni a kutyát. A kutya ismeri és szereti őket. Mégis az első 4 napon semmit nem evett, bármit hoztak neki…

  – Végülis igazatok van. Ha akarják, tuti elintézik.

  Pedig egy ilyen kutya csak nem ártana:
  http://moszkvaior.hu/

 17. S Balage: ja, egy ilyen kutya mellett tényleg nem kéne aggódnod a kerti bútor miatt. Mert ha kiszöki, legyilkolja a fél utcát — úgyis ülsz. Ha nem szökik ki, legyilkolja a fél családot — szomorú leszel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *